​Evet değerli dostlar, bu haftaki konumuz ‘ucube.’

Öncelikle ‘ucube’nin Türkçe sözlükteki anlamı nedir, onu bilelim: ‘Şaşılacak şekilde çirkin olan, çok acayip bir şey’ demektir. .

           Nedir bu şaşılacak şekilde çirkin olan, çok acayip şey? Hemen söyleyeyim: Alanya Belediyesi’nin, daha doğrusu Sayın Adem Murat Yücel’in Cuma Pazarı’na yaptırdığı ve halka kamuoyuna mega proje diye yutturmaya çalıştığı reklam tabelalarına, billboardlara afişlerini astırdığı şey. ‘Şey’ diyorum, çünkü ben hiç bir şeye benzetemedim.

           Değerli dostlar benim hiç bir konuda uzmanlığım yoktur. Düz lise mezunuyum. Liseyi de 10 üzerinden 4,5 not ortalamasıyla bitirmiş biriyim.

           Atatürk caddesinde Cuma Pazarı girişinde yıllardır esnaflık yapmaktayım. Önce Cuma Pazarı’nı iki yıl önce Hacet Mahallesi’ne taşıdılar..Sonra buraya dev bir çukur açtılar. Herkesin gördüğü gibi inşaat bir türlü ilerlemedi. Bu arada ben burası için ‘çukur’ adı altında köşemde iki makale yazdım. Hiç ilerlemeyen bu dev proje, pardon mega proje bütün çevresindeki esnafı bitirdi. Zaten 30 yılı aşkın bir süredir Alanya yerel yönetiminin Cuma Pazarı’na bir düşmanlığı var. Cengiz Aydoğan’ın son dönemiyle başlayan Hasan Sipahioğlu’yla son hız devam eden ve Adem Murat Yücel’le de zirve yapan bu Cuma Pazarı düşmanlığının nedenini bir türlü çözemedim. Cuma Pazarı ve çevresi üç veya beş ailenin. Bunlar aslında Alanya’nın güçlü aileleri. İsteseler belediyelerin bu Cuma Pazarı düşmanlığını öğrenip önleyebilirlerdi. Ama kıllarını bile kıpırdatmadılar. Bunlar sadece gelsin devasa kiralar, bunu bilirler, başka da bir şey bilmezler.

          Neyse, biz asıl konumuz ‘ucube’ye geri dönelim:

Geçen cuma günü ‘Cuma Pazarı açılmış’ dediler. Önce çok sevindim. Gezmek için gittiğim de gerçekten bu ucubeyle karşılaştım. Şaşkına döndüm. Gözlerime inanamadım. ‘Olsa bu kadar olur’ dedim. Nasıl anlatmam gerekir bilemiyorum. Dünyanın her hangi bir yerinde ucube yarışı olsa kesin birinci olur. Estetikten, güzellikten geçtik. Ne orası yahu!?  Oraya hiç yaşlı, hamile, özürlü, çocuk gitmeyecek mi ? İnsan içeride beş dakikada havasızlık ve sıcaktan ölür. İlk açıldığı cuma günü beş altı kişi bayılmış. Büyük yağmurlarda kesin sel basar. Hepsinden önemlisi ve kötüsü Türkiye bir terör ülkesi. Dünyanın çok yerinde pazar yerlerine yapılan terör saldırılarını gördük izledik. Pazar yerlerinin terörist saldırılarının potansiyel hedefi olduğunu biliyoruz. Peki burada böyle bir saldırı olsa ne olur? Paniği bile yeter yüzlerce kişinin ölmesine.

           Yahu bu şehir gerçekten mi sahipsiz?  Bu şehirde hiç mi mimar, mühendis yok? Belediyenin mimarı yok mu? Bu şehirde hiç mi muhalefet yok? Hiç kimse görmüyor mu burayı? Ben bir esnaf olarak belediyenin şimşeklerini üzerime çekme riskini göze alarak bu makaleyi yazabiliyorum. Üstelik ben yukarıda da belirttiğim gibi hiç bir konuda uzman olmadığım halde bir sürü şey görüp kaleme alabildim. Bir de bu işlerin uzmanı görse daha neler görür kim bilir!

            Evet bu şehrin sahipleri, bu şehrin büyükleri, siyasiler, ALANYADA yaşayan herkes, önce burayı bir gezip görsün; sonra gerekli tepkiyi vererek buranın bir çözümüne bakılsın.

      ​Hoşça kalın dostça kalın.