Evet suçlu kim? Çok basit suçlu ben, sen, o, biz, siz, onlar. Başta Atatürk’e “ayyaş” diyen ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin en tepesinde Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan, yani Atatürk’ün koltuğunda oturan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere 85 milyon hepimiz suçluyuz.

              Değerli dostlar, konuyu anladınız galiba. Konu, geçen hafta İstanbul’da bir imam hatip lisesi öğrencisinin Atatürk posterine yaptığı o çirkin hareket. Türkiye’de tabir yerindeyse hareket o gündemi belirledi. Henüz 17 yaşında, çocuk denecek yaşta tutuklandı. Sanırım hala içerde. Herkes çocuğu suçladı. ‘Vay efendim şöyle!  Vay efendim böyle!’ ‘En ağır cezalar verilsin’ gibi. Ben o gün kendi sosyal medya hesabımdan çocuğun derhal salıverilmesini isteyen bir çağrı paylaştım. Yine aynı noktadayım. O çocuk derhal salıverilmeli. Neden çünkü suçlu değil. Peki suçlu kim?  Suçluları yukarda saydım.

Hiç bir çocuk anasından Atatürk düşmanı olarak doğmaz. Sonradan da Atatürk düşmanı olmaz. Ancak Atatürk düşmanı yapılır. O çocuğu Atatürk düşmanı kimler yaptıysa suçlu onlar.  Gerçek suçlular dışarıda. Hem de devletin en üst katlarında çocuk içerde. Adalet nerede?

        ​Değerli dostlar! Atatürk düşmanı yetiştirme suçunun tarihi de yeni değil. 1950’de ilk çok partili seçimle tek başına iktidara gelen Demokrat Parti’nin Genel Başkanı ve Başbakan Adnan Menderes Meclis kürsüsünden bağırarak ”Siz isteseniz hilafeti bile geri getirebilirsiniz” demişti. İşte ilk suçlu. Daha sonra tüm sağ partiler ve liderleri bazen doğrudan bazen dolaylı olarak bu suçu işlediler. Demirel, Özal hepsi hepsi bu suçu işlediler. En azından  oy uğruna Atatürk düşmanı yetiştiren tarikat ve cemaatlere destek verip onların önünü açtılar. Hatta bir dönem güya solun efsanevi lideri Ecevit’te bu kervana katılarak ‘topluma yararlı tarikatlar, zararlı tarikatlar’ diye en zararlısı FETÖ’yü yararlı tarikat ilan ederek Atatürk düşmanı yetiştirme suçuna bulaştılar.

Bu suçun en ağırını her konuda olduğu gibi 12 Eylül 1980 Askeri darbesini yapan Kenan Evren  ve 5 general işlemiştir. Bu son 21 yıldır AKP iktidarı neredeyse Atatürk düşmanı yetiştirmek için seferberlik ilan etmiştir.

.En son marifetleri Milli eğitimi neredeyse Diyanete bağlamışlardır.Okullara imam ve vaaz atamaktadırlar. Bunun içindir ki en yukarıdan en aşağıya bütün AKP kadroları birinci derecede suçludur. Bir türlü iktidara gelmeyen -bakın gelemeyen demiyorum- bilerek ve isteyerek gelmeyen 14-28 Mayıs seçimleriyle proje oldukları, eleman oldukları iyice açığa çıkan CHP genel başkanlık koltuğunu işgal eden Sayın Kılıçdaroğlu ve yönetimi de yine birinci derecede suçludur.

Her türlü milliyetçiliği ayakları altına alan, okullarımızda andımızı yasaklayan, resmî kurumlardan TC’yi kaldıran AKP ve Sayın Erdoğan’dan her türlü desteği esirgemeyen Büyük Türk büyüğü Sayın Devlet Bahçeli ve MHP’si de birinci derecede suçludur. Bütün bu olup bitenlere seyirci kalan hiç tepki göstermeyen yüce halkımız, hepimiz ama hepimiz suçluyuz

           Böyle giderse yakında hem de çok yakında ATATÜRK düşmanı olmamanın suç olduğu bir döneme gireceğiz

           Hoşça kalın, dostça kalın!