Evet değerli dostlar bu haftaki konumuz S.C.H.P.  Nedir bu S.C.H.P derseniz, hemen açıklayacağım. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği’ni veya Sosyal Demokrat Halkçı Parti’yi anımsatabilir. Ama değil.

Bunu açıklayınca pek çok CHP’li arkadaş bana saldıracak. Hatta sosyal medya arkadaşlığından engelleyenler de olacak. Olsun, hiçbir tepki veya övgü gerçeği değiştiremez.

 ​İşte gerçek şu: SÜLEYMANCI CUMHURİYET HALK PARSİ. İsteyen istediği kadar tepki göstersin; acı ama gerçek. Hem de çok acı. Doğup büyüdüğüm ve hala yaşamakta olduğum şehrim ALANYA’da ben bunu çok açık ve net görebiliyorum: Süleymancı Cumhuriyet Halk Partisi.

​Durumun sadece ALANYA’da değil, Antalya genelinde ve hatta tüm Türkiye’de böyle olduğu da ne yazık ki gerçek.

Telefonla Antalya CHP il başkanı Sayın Nuri Cengiz’e ulaşıp biraz serzenişte bulunmak istedim. Bana önce bunların oyuna da ihtiyacımız olduğunu anlatmaya çalıştı Tabi ki ben de kendisine laikliği hatırlatınca ‘Ne olmuş laikliğe, laiklik din özgürlüğü değil midir?” diyerek çıkıştı ve telefonu kapattı. 

Böyle bir laiklik tarifini ben hiç duymadım bilmem duyan var mı?

 ​Antalya’ya CHP il başkanı olmuş birinin laikliğin ne olduğunu öğrenmesini tavsiye ederim.

 ​Şimdi değerli dostlar bana ‘sen nasıl CHP’lisin? İşin gücün partiyi eleştirmek, hatta CHP’ye saldırmak’ diyenlere, önce bu ülkenin ve CHP’nin kurucusu GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün o çok ünlü deyişini; sonra da uzun süre CHP Tunceli Milletvekilliği ve Meclis Başkan Vekilliği yapmış rahmetli Kamer Genç’in FETÖ ile ilgili o ünlü Meclis konuşmasını alıntı yaparak cevap vereceğim.

Atatürk ”Efendiler! Arkadaşlar! Ey millet! Türkiye Cumhuriyeti tarikatlar, cemaatler, şeyhler, müritler, meczuplar ülkesi asla olmayacaktır. En büyük tarikat medeniyet tarikatıdır. Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir, fendir. Bilim ve fennin dışında yol arayanlar gaflet, dalalet, cehalet hatta hıyanet içindedirler.”

Bu ülkeyi ve CHP’yi kuran Atatürk böyle diyor. Başka söze gerek var mı?

​Bir de Kamer Genç’in FETÖ’yü Meclis gündemine ilk taşıyan AKP’lileri çileden çıkaran, linç girişimine maruz kalan konuşmasının son cümlesini buraya aktarmak istiyorum. Umarım CHP aklını başına alır, bu tarikat ve tarikatlarla ilişkilerine eğer geç kalınmadıysa son verir. Onlarla beraber olmak yerine onlarla mücadele etmeyi seçer.

       Tarih 10 Haziran 2009. Yer Meclis kürsüsü. Konuşmanın son bölümünde AKP sıralarına dönerek “Arkadaşlar bana neden kızıyorsunuz? Bu FETÖ’ den en büyük zararı ilerde yine siz göreceksiniz. Bunlar bana bir şey yapamazlar. Benim yönüm belli yolum belli” demişti.

      Kamer Genç’in dedikleri oldu mu? ‘Ne ilgisi var?’ diyeceksiniz. Bunların hepsi aynı. Hepsi bu ülke için birer engerek yılanı. Hepsi bu ülke için en kötü huylu kanser. İçinde samimi olduğunuz dürüst birisi varsa Atatürk’ü sevip sevmediğini çaktırmadan bir sorun. O zaman bana hak vereceksiniz.

CHP nin 6 oku CUMHURİYETÇİLİK, MİLLİYETÇİLİK, HALKÇILIK, DEVLETÇİLİK, LAİKLİKLİK, DEVRİMCİLİK’tir, Bana göre şu anki CHP’nin altı okundan LAİKLİK sökülüp atılmış, oraya SÜLEYMANCILIK çakılmıştır.

Yine bana göre laiklik yoksa diğer beş ilke de yok hükmündedir. Örnekleyelim mi?

Cumhiriyetçilik: İran bir cumhuriyettir, İran İslam Cumhuriyeti. Yani laik cumhuriyet değil. Milliyetçilik hiç olmaz. Laiklik yoksa ümmetçilik vardır, millet yoktur. Halkçılık halk terim olarak hiç geçmez onlarda kul vardır.

Devlet deyince laikler sosyal devlet der. Onlar tek kişi devletlümüz hazretleri tanrının yeryüzündeki vekili.  Laiklik direk dinsizlik. Devrimcilik, şeriatçılık, İslam devrimi gibi konuyu açmak çok mümkün. Ama ne yer ne zaman uygun.

           Evet değerli dostlar! içinizden ‘haklısın ama çok ağır değil mi? diyeceksiniz.

S.C.H.P evet ağır ama gerçek diyorum ben de. Şu meşhur 6’lı masanın bir komisyonunun bir yılık çalışmasıyla hazırlanmış bir mutabakat metnini okuyanınız var mı? 9 ana, 260 ara başlıktan ve 400 sayfada oluşan bu metni ben okudum. Hiç Atatürk ismi geçmiyor. Atatürk’ten alıntı yapmışlar (yurtta sulh cihanda sulh) ama Atatürk ismini hiç kullanmamışlar. Laiklik olumlu olumsuz kelime olarak bile geçmemiş. Seçim meydanlarında da hiç duymadım. Üstelik İBB başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ALANYA’da bırakın Atatürk’ü, bırakın Laikliği, buraya ilk defa geldiğini kendisi söylemesine karşılık, Süleymancılar’ın bir önceki şeyhi Ahmet Arif Deniz olgun’u Alanyalı ilan etti. Alanyalı bir yörük olarak şaşırmadım aptallaştım. Apıştım kaldım. En azından bir Alanyalıyı soyadından tanırım. Yok öyle bir soy isim. İ​sterseniz yazıyı biraz toparlayalım. Tüm bu yanlışların sonuç belgesi 14 ve 28 mayıstır. Benim haklı olduğumun belgesidir aynı zamanda.

Şimdi CHP bir kongreler ve kurultay sürecine girdi. Yukarıdaki hezimeti zafer olarak halka yutturmaya çalışan bir genel Başkan, koltuğu her ne pahasına bırakmayacak. Diğer ikisi de ne dedikleri pek anlaşılmayan, sadece değişim sözcüğünü anlayabildiğim Sayın İmamoğlu ve Özel yine hiç Atatürk ve laiklikten bahsetmiyorlar.

Yine benim şehrim ALANYA’da 3 tane ilçe başkan adayı var. Henüz hiç birinden laiklik ve Atatürk sözcüklerini duymadım. Çünkü üçü de tarikatın desteğinin peşinde. Bir de onların oyu bloktur, aynı yere gider. Yukardan emir gelir. Aşağıdakilerin düşünme yetisi yoktur, emir doğrultusunda hareket ederler.

ALANYA’da tarikatın oyunu alan aday kazanır. Onun için de şu anda finişe en yakın Bülent gözüküyor. Fakat tarikatın para zaafını bilenler ‘Gökhan’ı da atıvermeyelim’ diyor. Benim gibi 68’den 78’den kalma dinozorlar da ‘ah benim güzel ülkem; bu hallerini göreceğime öleydim’ diyerek ah vah ediyor.

Arkadaşlar olay gerçekten çok ciddi. CHP elden gitmiş durumda. Yanılıyorsam lütfen bana yazın. CHP elden gitmeseydi ülke elden gitmezdi. Sen duracaksın ‘AKP- FETÖ darbesinden akıllanmadı, şimdi de İsmail Ağa gibi, Menzil gibi tarikatları devlete yerleştiriyor’ diyeceksin. Diğer taraftan AKP ıskartası Süleymancılarla iş tutacaksın. Sana kim inanır? İnanmadığını da 14 ve 28 Mayısta gösterdi.

​Ülkenin kurtuluşunu uzakta aramaya gerek yok. Kurtuluş Atatürk’te Laiklikte. Ülkenin kurtuluşu CHP nin kurtuluşunda. 

Gelin Atatürk’ümüze sahip çıkalım. Gelin laikliğe sahip çıkalım. Gelin Cumhuriyet Halk Partisine sahip çıkalım. CHP yi sağcılaştırmaktan vazgeçirelim. Tarikatların, cemaatlerin kapsama alanının dışına çıkaralım.

CHP kurtulmadan Türkiye kurtulmaz.

        ​Hoşça kalın dostça kalın.