Yıllar su gibi akıp gitse de bazı şeylerin unutulması imkânsızlaşmaktadır. Türkiye Büyü millet meclisinde üçlü koalisyon hükümeti kurulunca yeniden Kuvayı milliyenin oluştuğunu sanmış, ülkenin yeniden uzlaşı kültürüne kavuştuğuna inanılmıştı. Cumhurbaşkanlığına adaylığını koyan, MHP Aksaray Milletvekili, rahmetli, Sn. Sadi Somuncuoğlu’nun yolunun kesilmesi ve fiziki saldırıya uğramasına da üzülmüş, ülkücü hareket içinde kıvılcım yarattığı düşünülmüştü…

Yılların akışı sürecinde ülkücü harekette tartışma, ayrışma ve kopuşlar başlamıştı. Liderlik tartışmaları ve kongre süreçleri milletvekillerini hareketlendirmiş, kopuşlar, Sn. Meral Akşener başkanlığında İyi Parti’nin kuruluşunu ortaya çıkartmıştı. Ülkücü hareket içerisinde ve Meclis’te fırtınalı yıllar yaşanmış, engeller, engabeler, çitler, demir parmaklıklar derken CHP’nin 15 milletvekili transfer desteği ile “İYİ PARTİ” siyaset sahnesinde yerini alabilmişti…

Tavandan tabana uzanan teşkilatlanma dönemlerinin pek verimli olduğu düşünülemez. Sanırım, genel merkezde araya giren torpiller ve referanslar partinin geleceği yerine siyasetteki kendiişlerine uygun önerilerde bulunarak söz sahibi olmak istemişlerdir. Bu günlere de tartışmalı ve müdahaleli kongrelerle gelinmiştir. Tavandan torpilli teşkilatlanmanın siyasi partiye fazlaca puan getirmediğini genel merkezdekiler keşfetmiş olmalılar. Politikada tavanın başarısı tabandan alacağı oy ile orantılıdır. Tabanın taktirini kazanmayan yöneticilerin tabanı birleştirip genişletmeleri imkânsızdır. Seçim tabadan gelecek tek rey ile kazanılır…

Alanya İlçe teşkilatında şimdiye kadar atışma ve tartışmaya fırsat verilmeden genel merkezin işaret ettiği yöntemle yönetimde bulunan şahsiyetlerin muhalif adaylardan çok, daha iyi taban çalışması yapabileceği iddiasında bulunan aday adaylarının gözlendiğini belirtmek isterim. El, elbette elden üstündür, ama hangi elin daha üstün olacağına siyasette asker delegeler karar vermektedir. Yönetim kurulu başkanlarını güçlü kılması gereken de tabii ki yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, mahalle başkanları ve delegelerdir. Aktif siyasette yetişmiş fikir adamları ve hatiplere yer yoktur. Herkes her şeyi daha iyi bilir. Politikacılar koltuk kaybetmeyi hiç sevmezler. İl-ilçe kongrelerinde delegeler, aday adayları ve yönetim üzerindeki düşüncelerini en iyi şekilde sandığa yansıtacaklardır. İyi siyaset bir iyi gönül seferberliğidir..

İyi parti genel Başkanı, Sn. Meral AKŞENER, ilke ve ülkülerinde tavizsizdir. Vatandaşın günlük sorunlarını gündeme taşımaktadır.  Son günlerdeki transferler; bilimsel siyaset, Türk Ülküsü idealine sahip şahsiyetlerin partiye kazandırması 2023 seçimleri öncesi ve kurultay yolunda seçmen nezdinde büyük artı değer katmış, umutları yeşertmiş ve tazelemiştir. Politikacılar en ücra köşedeki seçmenin takibindedir. Küresel kavram ve uluslararası dengeleri gözlemektedir. İyi parti “İYİ” yoldadır. Türk ülküsünün temelinde uzlaşı kültürü yer alır. Tüm dünyanın gıpta ettiği Türkiye’de siyasetçilik kolay değildir. Transferler arttıkça daha dikkatli olunmalıdır!..