Bu hafta konumuz çukur. Ama geçtiğimiz yıllarda izlediğimiz dizi film değil. Cezaevinde olmam nedeniyle ilk bölümden son bölüme kadar hepsini izledim. Kesinlikle o "çukur" değil. Bu "çukur " Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde İŞİD terör örgütünün çifte bombalı araçla saldırıp açtığı "çukur" da değil. Çünkü o "çukur" ölümlüydü. Ülkem için büyük bir felaketti, asla kıyaslamıyorum. Ama büyüklüğü ve verdiği maddi kayıp açısından bizim "çukur" kadar olamaz.

Bu " çukur" Alanya Belediyesi'nin şehrin tam kalbine Cuma Pazarı'na açtığı çukur. Bu çukur açılalı neredeyse bir yıl olacak. Sonuca gitmesi açısından bir arpa boyu yol gidilmedi. Ama Cuma Pazarı ve çevresindeki esnaf bitti, bitti, bitti. O tarihte yukarıya doğru bir tosbağa ( kaplumbağa) gitse Bektaş'tan yukarıda, Eşşek Dayandıran'ın üstündeki en yüksek tepeye, vercilerin olduğu yere çıkardı.

Eskiden bizim oralarda İMECE diye bir şey vardı. Her evden bir erkek katılır, örneğin bozuk olan yolu köylü kendisi kazmasıyla, küreğiyle yapardı. Kas gücüyle olmayacaksa 'salma' salınır, toplanan parayla o iş yine de yapılırdı. Yani bu çukur için ne yapılacaksa gerek imece gerekse salma usulüyle çoktan bitirilmiş olurdu.

Yazık! Yazık! Bu esnafa çok yazık. İnsanda biraz vicdan olmalı değil mi?

İnsanı diğer canlılardan ayıran şey düşünebilmesi, bazılarına göre konuşabilmesi, bazılarına göre de din, iman, vicdan sahibi olması. Ama biz biliyoruz ki vicdan sahibi olmayan kişi veya kişiler her şey olabilirler ama asla insan olamazlar.

Alanya'yı yöneten yerel iktidar veya yönetmeye talip olan muhalefet bu çukuru görmüyor mu? Çevresindeki esnafın halini görmüyorlar mı? Kendi partim CHP ne yapıyor? Demokrasilerde muhalefetin görevi, yeri geldiği zaman iktidardan daha fazladır. Demokrasi çok şey olmadan olur ama muhalefet olmadan asla olmaz. Gündeme getirir, yapmaz ama yaptırır, gündemde tutar.

Alanya'da iktidar ve muhalefet hak getire. Kendi işlerinin peşinde koşmaktan halkın sorunlarıyla ilgilenmeye zaman bulamıyorlar.

Büyük şehirlerin, İstanbul'un Kapalı Çarşı'sı, Mahmut Paşa'sı, Ankara'nın Saman Pazarı,  İzmir'in Kemeraltı'sı varsa, Alanya'nın da Cuma Pazarı vardı. Kemer'den, Antalya'dan, Side'den Alanya'ya turistler gelirdi.

Cengiz Aydoğan'dan başlayarak Hasan Sipahioğlu'la devam eden Cuma Pazarı'nı bitirme sürecine son darbeyi de Adem Yücel vurdu.

Çukursuz günler diliyorum.

Hoşça kalınız.