Antalya turizmde rekor kırdı, otoyol projesi tartışma yarattı Antalya turizmde rekor kırdı, otoyol projesi tartışma yarattı

Alanya, sadece deniz turizmiyle değil, sağlık turizmiyle de adından söz ettirmeye başladı. İngiltere ve İskandinav ülkelerinden gelen turistler artık tatil için değil, diş, saç, estetik ve obezite cerrahisi gibi sağlık hizmetleri almak için Alanya'yı tercih ediyor. TURSAF Genel Başkanı Tevfik Yazan'ın açıklamasına göre, 2025'in ilk yarısında 900 bin hasta ağırlanarak 1.8 milyar dolar gelir elde edildi. Yılsonu hedefi ise 2 milyon hasta ve 7 milyar dolar gelir.

Öte yandan, Almanya merkezli tur operatörü Dertour'dan Alanya'ya bir kış sürprizi geldi. Şirket, 2025/2026 kış sezonu için yüzde 11'lik rekor bir rezervasyon artışı kaydetti. Kısa ve orta mesafeli seyahatlerde Türkiye'nin en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer alması, Alanya'nın da bu artıştan önemli ölçüde pay almasını sağlayacak. Dertour'un farklı hedef kitlelere yönelik kapsamlı kış programları, Alanya'nın kış turizminde de önemli bir cazibe merkezi olacağının sinyallerini veriyor.