Aksu, Muratpaşa ve Manavgat ilçelerinde çıkan orman yangınlarının henüz çıkış nedeni belirlenemedi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangınlara karşı havadan ve karadan müdahale ediyor.

YERLEŞİM YERLERİ TEHDİT ALTINDA

Aksu'daki Kurşunlu, Muratpaşa'daki Güzeloba ve Manavgat'taki Güzelyalı mahalleleri çevresindeki ormanlık alanlarda başlayan yangınlar, yerleşim yerlerine ciddi şekilde yaklaştı. Polis ekiplerinin anonslarıyla bölgedeki çok sayıda ev önlem amaçlı boşaltıldı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Alanya'da safari tehlikesi devam ediyor Alanya'da safari tehlikesi devam ediyor

İhbarların ardından yangın bölgelerine helikopterler, arazözler, orman işçileri ve emniyet müdürlüğüne bağlı TOMA'lar sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan yoğun müdahale sürerken, vatandaşlar da dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Muratpaşa ilçesinde geçtiğimiz haftalarda da benzer bir yangın tehdidi yaşanmıştı. Yetkililer, bölgede rüzgarın etkisiyle yangın riskinin arttığını belirtiyor.