Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden Kaymakamlık belgesini alan Artar, ilk Kaymakamlık görev yeri Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine tayin oldu. Kaymakam Yaşar Artar Mahmutlar’ın yakından tanıdığı Hakkı Artar’ın oğlu.

YAŞAR ARTAR KİMDİR?

İlköğretim ve lise hayatını Alanya/Antalya’da tamamladıktan sonra, 2008 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nü kazanarak lisans eğitimine Bursa`da başladı. Lisans eğitimini 2012 yılında tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimi için Japonya`da bulunan Japonya Uluslararası Üniversitesine (International University of Japan) kabul alarak, İş Yönetimi (MBA) üzerine olan yüksek lisans eğitimini 2013-2015 yılları arasında tamamladı.

Yüksek lisans eğitimi sırasında Japonya Doğal Gaz ve Petrol Firmasından (Japan Petroleum Exploration Co.,Ltd.) aldığı iş teklifini kabul ederek bu şirkette Irak Proje Koordinatörü ve Satış Uzmanı pozisyonlarında 09.2015-09.2017 arasında çalıştı.

09.2017 tarihinde ülkesine dönerek öncelikle Erzincan`da vatani görevini tamamladı ve ardından iş hayatına Gebze/Kocaeli`de bulunan Sango Otomotiv Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş`de Satış Uzmanı olarak 06.2018-04.2019 tarihleri arasında devam etti.

Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak Haydi Alanya! SMA değil Arya kazanacak

09.11.2019 tarihinde açılan kaymakamlık sınavını kazanarak 08.06.2020 tarihinde Uşak Valiliği Kaymakam Adayı olarak Kaymakamlık mesleğine intisap etti. Sırasıyla çeşitli il ve ilçelerde kaymakamlık stajlarını tamamladı. Isparta’nın Gönen ilçesinde 1 yıl Kaymakam Vekilliği yaptı. Son olarak, İngiltere’de University of Sheffield’de 6 ay kadar dil eğitimi aldıktan sonra yurda dönerek asrın felaketi olarak adlandırılan deprem felaketinde 3 ay süresince deprem bölgesinde görevlendirildi. Diş Hekimi Esra Nur Artar ile evlidir.