Bugün bütün dünyanın saygınlığını kazanmış, bağımsızlık mücadelesi ile mazlum uluslara örnek olmuş ülkemizin kurtarıcı ve kurucusu ATATÜRK’ümüzün bedenen aramızdan ayrıldığı kara gündeyiz.

Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş TÜRKİYE CUMHURİYETİ’nin kurucusu, eşsiz devlet adamı ATATÜRK, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. İlke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Buna hiç şüphe yoktur. Atatürkçü olarak bizlerde, ulusumuzun bağımsızlığının mimarı eşsiz insan ATATÜRK'ümüzü; minnet, şükran ve saygıyla anmaya devam edeceğiz.

ATATÜRK bedenen aramızdan ayrılmış olabilir. Atatürk’ü ölümsüz kılan ise; önce bize, sonra bütün mazlum uluslara yol gösteren fikirleridir. Böyle bir liderin bizim ülkemizin kurucusu olması ise bize sadece gurur ve onur verir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni var eden asli nitelikler olarak karşımıza çıkmakta olan; Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık, devrimcilik ve laiklik ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadırlar. Atatürk’ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete ait bir yetki olarak gören anlayışı, Türkiye’mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir.

ATATÜRK, hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. O’nun için milletin ayırt edici vasfı, ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih bilincine ve ortak yaşama iradesine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir.

Aşağıda Ata’mızın aramızdan ayrıldığı gün yaşanmış olay, ATATÜRK’ümüzün ne kadar büyük olduğuna ait iyi bir örnektir.

Atatürk'ün öldüğü gün İstanbul Üniversitesinde ders okutan Alman Profesör derse girdiğine öğrencilerin üzgün halini görünce yüreği parça parça olmuş.

Rektörü arayıp:

- “Bugün ders vermeyeceğim ne yapayım?” diye sormuş.

- “Sizin memleketinizde büyük bir adam ölünce ne yapılıyorsa onu yapın.” demiş rektör.

Yabancı profesörün cevabı şu olmuş:

- Bizim ülkemizde hiç bu kadar büyük bir adam ölmedi...

Ebedi liderim, Ulu Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü; saygı, sevgi, minnet ve şükranla anıyorum...