İş insanı Yusuf Yadoğlu'nun iddiaları ve sunulan belgeler doğrultusunda iki ayrı rüşvet suçlamasıyla karşı karşıya olan Böcek, Yadoğlu ile arasında detaylı bir diyalog veya samimiyet olmadığını belirtti. Böcek, oğlu Gökhan Böcek'in Yadoğlu ile olan tanışıklığı veya ilişkisi hakkında da bilgisinin olmadığını ifade etti.
Eski gelini Zeynep Kerimoğlu'na alınan 30 milyon TL'lik evle ilgili olarak ise, evin boşanma anlaşmasının bir parçası olarak alındığını ve bu durumdan emniyet ifadesi sırasında haberdar olduğunu söyledi. Yusuf Yadoğlu'nun bu evin bedelini ödediği iddiasını da reddeden Böcek, oğlunun bu parayı borç olarak almış olabileceğini belirtti.
Halen İtalya'da tatilde olan oğlu Gökhan Böcek'in en kısa zamanda Türkiye'ye dönerek ifade vereceğini ve kaçma gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.
2024 yerel seçimleri öncesi araç giydirme için oğlu aracılığıyla Yadoğlu'nun çeşitli firmalara ödeme yaptığı iddialarını da yanıtsız bırakan Başkan Böcek, parti ve kendisinin bu giderleri karşılayabilecek güçte olduğunu savundu. Belediyenin mali durumunun sağlam olduğunu ve Sayıştay denetimlerinden hiçbir sıkıntı çıkmadığını ekledi. Ayrıca, oğlunun belediye üzerinde resmi veya gayriresmi hiçbir nüfuzunun olmadığını, mali işlerden sorumlu hiçbir personelin oğlunun sözüyle ödeme yapamayacağını ve oğlunun maddi menfaat elde etmesine ihtiyacı olmadığını ifade etti.
Soruşturma dosyasında ise, 2024 yerel seçimlerinden önce Gökhan Böcek'in Yusuf Yadoğlu'ndan seçim çalışmaları için para talep ettiği ve araç giydirme hizmeti karşılığında 8,5 milyon TL'lik fatura ödemesi üzerinde anlaşıldığı iddia ediliyor. İlgili firma yetkilileri ve MASAK raporları, banka dekontları ile HTS kayıtlarının da bu beyanlarla örtüştüğü belirtiliyor. İkinci suçlamada ise, Gökhan Böcek'in eski eşi Zeynep Kerimoğlu adına alınan 30 milyon TL'lik evin bedelinin Yusuf Yadoğlu tarafından ödendiği iddia ediliyor ve bu ödeme işlemlerine ilişkin banka hareketleri, baz kayıtları ve tanık beyanlarının da iddialarla uyumlu olduğu tespit edildiği aktarılıyor.