Saçma sapan yaşadığı travma ve fobileri yüzünden sokakta yaşayabilen evcil sosyal şehirden uzak köpekleri bile şikayet edip barınaklara ölüm kamplarına göndermektedirler.

Köpeği barınağa gönderdi bütün korkularını yendi öyle mi?

Peki bu barınak dediğimiz ortamda kimler çalışmakta hangi cezalardan dolayı sürgün yeri olan barınağa gönderilmiştir hiç sorguladınız mı?

Köpeğin kafasına kürekle vurarak öldüren potansiyel suçludan örnek verelim yarın çok rahat bir insanın kafasına kürekle vurup öldürebilir öncesinde hayvan üzerinde denedi ve herhangi bir ceza almadı aklandı.

Hayvanları koruma yasası değişikliğinden sonra hayvanı kasten öldüren şiddet ve işkence uygulayan cinsel saldırıda bulunan kişiler altı aydan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaktadır.

Hayvanların kanunları, yasaları varken sanıklar hakkında adli para cezası ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilip sicillerine dahi işlenmemiştir. Bir kere daha söz konusu hayvan olunca hak hukuk adalet olmadığını görüyoruz. Çünkü onlar nefes alan canlı değil, onlar acıkmaz susamaz hasta olmaz acı çekmezler üşümezler.

Bir türlü insanoğlunun hayvanlara karşı empati duygusu gelişmedi vicdansız ve merhametsiz tavırlar sergilemeye ve onları görmezden gelmeye devam etmektedir. Suçlulara caydırıcı cezalar gelmediği sürece hiç birimiz güvende değiliz. Gelelim yaşadığımız memleketimiz Alanya’ya.

Alanya Belediyesi yüz kadar muhtarı Sırbistan’a tatile götürecekmiş. Heyette başkan ve yardımcıları birim amirleri meclis üyeleri toplam iki yüz kişilik bir tatil olacakmış. Bu tatili hak edecek ne yapıldı diye kendi cebinden kazancını varını yoğunu Alanya’nın hayvanlarına harcayan hayvan sever korumacı gönüllüsü olarak ben ve arkadaşlarım adına sorarım.

Bu tatili hak edecek muhtarlar, meclis üyeleri, insanlar ve hayvanlar yararına ne gibi çalışmalar ve projeler üretip hayata geçirdi? Mağdur ve zor durumda olan insanlar ve sokakta yaşam mücadelesi veren kısırlaştırmaları yapılmayan, yiyecek bulamayan barınakta bir öğün yemek verilen tedavileri yapılması için bekleyen hasta hayvanlar varken veteriner hekimler alınmazken bu neyin tatiliymiş diye sorarım.

İtiraz ediyorum ve saygı duymuyorum. Belki Alanya Belediyesi’nin sorumluluğunda hayvanlar bize ne diyeceksiniz işte o zaman bende sizlere muhtar ve meclis üyelerinin görevlerini hatırlatacağım. Hayvanlar hepimizin sorumluluğunda olup yardımına ihtiyaçları vardır eksiklerini hep beraber dile getirip yapılmasını ve onlara adil bir yaşam haklarının sunulmasını sağlamalıyız.

Sırbistan gezisi öncesi tüm muhtar ve meclis üyelerini yolunu bilmedikleri Alanya Belediyesi barınağını ziyaret etmeleri için davet ediyorum. Belki vicdan yaparlar.