Zahidem Akdeniz’de dünyaya gelen kırılgan narin koklayamaya koparmaya kıyamadığın bir çiçek, Zahidem Akdeniz’de bir melektir. Engelliler en çok sevgiye şefkate ilgiye muhtaçtır. Onlar dünyaya gelen özel çocuklardır onları kırmak incitmek hor görmek cehalettir.

Unutmayın her insan bir engelli adayıdır şu hayatta hiç bir şeyin garantisi yoktur. Engelli Annesi olmak çok zordur omuzlarındaki onca yükü sabırla taşıyabilen güçlü, fedakâr, cefakâr elleri öpülesi toplumun görünmeyen kahramanlarıdır. Ben ölürsem ona, onlara ne olur kim bakar? kaygısı yaşayan sürekli dile getiren engelli Annesi ve gerçek hayvan sever gönüllü kişilerdir.

Ben ölmeden evladım ya da hayvanlarım ölsün diye dua ederler ki vicdanen rahat etsinler. Benim için engeli Annesi ve gerçek hayvan sever gönüllü dostlar önemli ve değerlidir. Lütfen onları kırmayalım yeterince hayatları zordur sosyal hayatta çoğu zaman yalnız kalır ve herkese yabancılaşırlar çünkü öncelikleri engelli çocukları ve hayvanlarıdır.

Zahidem Akdeniz çiçeği meleğim çok şanslıydı çünkü küçük Annesi ablası vardı. Ablalar bilirler ki kardeşleri onlara Annelerinden emanettir. Küçük Anne Fatma ablası Annesinin bıraktığı yerden devam etti Zahide’nin son nefesine kadar yanında oldu.

Bir gün yolda karşılaştım Zahidem ve küçük Annesi Fatma ablasıyla nereye böyle diye sordum; “Zahide’ye alışveriş yapacağız geziyoruz” dedi. “Ne şanslı Zahide meleğim” deyince “Bizim nasıl hakkımız varsa ortak mal, mülk ve kazancımızdan her istediğimizi yapabiliyorsak Zahide’nin de hakkı var o ne isterse yapmaya çalışıyorum” demişti. Çok etkilenmiş ve duygulanmıştım hiç unutmam.

Küçük Anne Fatma ablası bir gün bile Zahide’ye ‘Of’ demedi yanından ayırmadı son nefesine kadar gıpta etmemek elde değil. Takdir ettiğim kalbini insanlığını sevdiğim kadın…

Fedakar merhametli koca yürekli elleri öpülesi Anneler, küçük Anne ablalar iyi ki varsınız hep var olun hepinize selam olsun aramızdan ayrılanlara Allah rahmet eylesin. Engelliler için en büyük engel sevgisizliktir onlar için hiç bir şey. Yapamıyorsak bile saygı duyalım. Var olmak ve adil bir yaşam her canlının hakkıdır.

Ellerini onlara uzatır mısın? Sağlıklı bol patili günlerimiz olsun.