Anne olmak zordur hele ki engelli bir çocuk Annesi olmak daha da zordur. Hayvanların anneliğini ve engelli çocuk sahibi anneleri hep önemserim ve saygı duyarım.

Engelli çocuk sahibi Anneler yaşadığı sürece hep endişe eder ben ölürsem evladıma kim bakar koruyup kollar diye aynı duyguları hayvan sever gönüllü kişilerde yaşar ben ölürsem hayvanlarıma kim bakar hayvanlarım açlıktan ölür diye hayvan severler hep vasiyet eder ben ölürsem hayvanımı uyutun bensiz yaşayamaz diye…

Zeytin kızımız beş yıldır bizimle birlikte yaşamakta olup vasiyet üzerine uyutulmak istenilen köpeklerden birisidir. Zeytin kızımız şu an on altı yaşında sahibi ölüyor ve vasiyet ediyor ben öldüğümde mutlaka uyutun köpeğimi…

Zeytini ölen kişinin kızı ve apartman görevlisi eşimin kliniğine getiriyorlar uyutulması için eşim uyutmam olmaz ben iyi bir yuva bulurum dediyse de ikna edemiyor. Ölen kişinin kızı ben kanser hastasıyım, yurtdışında yaşıyorum zeytini alamam Annemin vasiyetini gerçekleştireceğim ve tedavim için gideceğim diyor.

Gömecek yer soruyorlar eşime ben gömerim diyor ve anlaşıyorlar. Siz bırakın köpeği gidebilirsiniz diyor olmaz bizde görelim diyorlar, zeytinle vedalaşıyorlar eşim hafif bir narkoz veriyor haliyle bayılıyor öldü sanıyorlar ve gidiyorlar.

Akabinde hemen beni arıyor klinikte narkozlu bir köpek var kurtardım hemen gelip alır mısın diye gidip alıyorum zeytini battaniyeye sarılı baygın bir şekilde teslim aldım eve getirdim ayıldı bana baktı etrafa baktı endişe korku dolu gözlerle tanıştık ama bana karşı mesafeliydi haliyle sahibini yeni kaybetmiş yaşadığı ortamdan koparılmış kolay değil çok zor…

Zeytini diğer köpeklerimden daha çok sevmem ve ilgi göstermem gerektiğini biliyordum. Zeytin geleli beş gün olmuştu bahçeye çıkardım diğer köpeklerimle beraber gezinmesi için on dakika geçmedi zeytin yok oldu her yeri aradım bulamadım duvardan atlayıp kaçmış eşime haber verdim.

Zeytin kaçtı diye geldi beraber aradık her yere sorduk yok. Zeytini uyutmaya getiren kişileri tanımıyoruz iletişim numarası yok olsa da nasıl arayıp biz zeytini uyutmadık sizlere yalan söyledik zeytin gelirse haber verin mi diyeceğiz?

Aradan iki saat geçti bir numara arıyor eşimi köpek sitenin önüne geldi hani uyutmuştun diye son ses bağıran bir adam. Hemen adresi aldık gidiyoruz panikle zeytini almaya ya zeytini bize vermezlerse, tekrar kurtaramazsak…

Karakocali mevkisinden hal kavşağının oradaki bir siteye yaşadığı eve gitmiş zeytin hayretler içerisinde kaldık o kadar yolu nasıl şaşırmadan iki saat içinde gittin etkilenmemek elde değil. Haliyle zeytin kızımız onu büyüten koruyup kollayan emek veren Annesine ve evine gitmişti günlerce aklıma geldikçe duygulandım ağladım.

Zeytin bir kere daha kaçtı tekrar eşimi aradım zeytin yok sanırım eski evine gitti diye eşimde merak etme bu sefer biz zeytinden önce gideriz oraya buluruz dedi. Bir baktım zeytin dolaşmış gelmiş eski evine gitmemiş oturdum ağladım.

Hayvanlardan öğrendiğim çok şeyler olmuştur hayata dair, gönül gözümün açılmasına sebep olan onlardır. Engelli çocuk sahibi Annelere ve gerçek hayvan severlere tükenmeyen enerjilerine sonsuz sabır, sevgi ve emeğine hayranım.

Lütfen onları incitmeyiniz onlar kocaman bir yüreğe sahip hassas değerli insanlardır. Sağlıklı bol patili günlerimiz olsun.