Maça Alanyaspor istekli başladı. Her zaman ki gibi topa hakim topu hücum bölgesine kadar taşımakta iyi bir Alanya vardı. Ne yazık ki finallerde etkisiz kalınca skor üretmekte zorlandılar.

Maçın 22. dakikasında olmayan bir pozisyondan Hodziç’in şutu Caulker’in ayağına çarpınca yükseklik kazanarak Alanya ağları ile buluştu ve Kasımpaşa deplasmanda 1-0 öne geçti.

Maçın 25. dakikasında Kasımpaşalı Haddadi, Barero’ya yaptığı faul sonrası hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. VAR hakeminin uyarısı ile kartın rengi kırmızıya döndü ve Kasımpaşa 10 kişi kaldı.

Maçın 32. dakikasında atılan uzun pasla bir anda Alanya defansını eksik ve dengesiz yakalayan Kasımpaşasporlu Yusuf, Marofona’nın sağından şık bir vuruşla skoru 2-0 yaptı.

Maçın 39. dakikasında kaleci Ramazan’ın Adam Balero’yu dağıtarak indirmesi sonunda hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Bakasetas gole çevirince Alanyaspor skoru 2-1 yaptı.

Bu golle ümitlenen Alanyaspor Kasımpaşanında 10 kişi kalmasını fırsat bilerek ataklarını sıklaştırdı. Bitiricilikte zayıf kalınca ilk yarıda skoru değiştiremeden soyunma odasına gittiler.

İkinci yarıya Alanyaspor, Siopis, Berkan değişikliği ile başladı.

Alanyaspor’un üst üste, özellikle sağ kanattan yaptığı ortalarla skoru değiştirmedi.

Zaman zaman kontra atak yapan Kasımpaşa, Alanya kalesinde oldukça etkili oldu. Hatta 62. dakikada golün kahramanı Hodziç’in şutu direkten dışarı çıktı.

Maçın 68. dakikasında Efecan Mustafa Pektemek değişikliği ile etkisini artırmak isteyen Alanyaspor ceza sahasında beklediği etkili vuruşları yapamadı.

77. dakikada Salih Uçan ve Juanfran yerlerini Tayfur ve Hasan Hüseyin’e bıraktılar. Alanyaspor tamamen Kasımpaşa yarı alanına yerleşti ama sonucu değiştirecek etkili girişimleri yapamadı.

Maçın ikinci yarısında iki ekipte gol atamayınca Kasımpaşa 2-1 kazandı. Böylece Alanyaspor evinde oynadığı 13. maçta mağlubiyetle tanıştı.

Alanyaspor, topa sahip olma oranına göre oldukça yüksek oranda pozisyon yarattı. Rakipten sık top çaldı. Bireysel yetenekleri ile pozisyon yaratmakta etkili oldular. Oyunu rakip sahaya yıktılar. Ortadan saldırdılar. Topla oynamayı domine ettiler. Kısa ve ara pasları tercih ettiler. Sık sık orta açtılar. Bütün bunların yanında bitiricilikte oldukça zayıf ve etkisizdiler.

Kasımpaşa, bireysel yetenekleri ile pozisyon yaratmakta etkili oldu. Kontra ataklarla etkili oldular. Bitiricilikte güçlüydüler. Topu sık kaptılar. Sahaya yayılarak oynadılar. Uzaktan şutları tercih ettiler. Uzun pasları tercih ettiler. Ara paslarla etkili oldular.

Alanyaspor 28 gol girişiminde bulunuyor. 8 tanesi isabetli ama penaltıdan gol atıyor. Gerçekten ilginç bir durum oldu. Kasımpaşa’nın kaleyi bulan 2 şutu da gol oluyor.

Alanyaspor’un bir an önce şapkayı önüne koyarak, yeni planlar üretmesi gerekiyor. Kapalı defansları açmakta zorlandığı için çilingir özelliği olan bir oyuncuya ihtiyacı olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek gerekir. Beşiktaş elinde yabancı kontenjanı sıkışıklığından dolayı sağ kanat, forvet ve 10 numara oynayan Ajdin Hasiç’i oynayacağı bir takıma kiralamayı düşünüyor. Alanyaspor’un işine yarar diye düşünüyorum. 

Alanyasporda bazı oyuncuların bireysel performansları da düşmeye başladı. Alternatifleri olmayınca da o bölgelerde kaptırdıkları toplarla rakipler etkili oluyor. Top çalmada iyi olmasına rağmen basit pas hataları yapmalarına çözün bulmak gerekiyor. Bazı oyuncular topu bekliyorlar. Rakip oyuncularda bu durumda araya girip topu kazanarak takımları lehine oyunun kontrolünü eline almaya çalışıyor. Tekrar top kapmak için daha fazla efor harcanıyor. Ataklar acele davranılarak olgunlaşmadan bitirme noktasına gönderiliyor. Bu da kaleci çalıştırmaya yönelik şut gibi oluyor.

Alanyaspor kötü mü oynadı. Hayır. Ama skor üretemeyince olmuyor. Rakipler skor üretme yollarını çözüp senin skor üretmeni engelleyince iyi oynadığın maçlarda beklenmedik puan kayıpları yaşamaya devam edersin. Onun için göze hoş gelen oyunu skor üretir hale getirince puan ve puanları toplarsın. Bu da herkesi mutlu eder. Maç kaybedilince taraftar ne kadar üzülüyorsa, teknik ekip ve oyuncularda o derece üzülüyordur. Bunun önüne geçmekte teknik ekip ve oyuncu grubunun görevidir. Haftayı bay geçirecek Alanyaspor’un nefes alarak toparlanacağına inanıyor ve tekrar yükselişe geçmesini umuyorum.