Alanyaspor 30 Ocak Cumartesi günü yoğun yağış altında başlayan, bir gece önce transferini duyurduğu Bakasetas’tan yoksun çıktığı maçı sanırım birçok kişi merak ediyordu. Takımın en fazla skor üreten oyuncularından birisi Davidson, diğeri de Bakasetas’tı. Oyunu sahanın ve hava şartlarının izin verdiği oranda iki takımda akıcı oynamaya çalıştı. Karşılıklı ataklar geliştirmek istemeleri topun suya takılması ile top kayıplarına dönüşüyordu.

Maçın 14. dakikasında Berkan Kutlu’nun zekice topu havalandırarak ileriye taşıması ile kazanılan korneri Salih kullandı. Kaleci Samassa’nın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Fatih’in görerek kaleye gönderdiği top Alanyaspor golü olarak ağlarla buluştu. Bu golle Alanyaspor 1-0 öne geçti.

Yağışın artması ile 19. dakikada taça çıkan toptan sonra hakem iki ekibin teknik direktörleri ve oyuncuları ile görüşerek maçın tatil edilmesine karar verdi.

Pazar günü maç kaldığı yerden devam etti. 1-0 önde başlayan Alanyaspor akıllı bir oyunla rakibinin üstüne gelmesi bekleyerek oynadı. Planı da tutunca Sivas kalesinde etkili oldu. 45. dakikada Berkan’ın, Davidson’a verdiği pası ceza sahasına kadar süren Davidson, ceza sahası içinde vurdu. Caner’e de çarpan top yön değiştirerek Sivasspor ağları ile buluştu.

Bu golle Alanyaspor 2-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sonuçlandı. İkinci yarı yine Alanyaspor kendi yarı alanında kaptığı toplarla etkili olmaya çalıştı.

60. dakikada Salih’in Babacar’a verdiği pası vücut ve bilek çalımları ile rakiplerini boşa düşüren Babacar ceza sahası dışından Alanyaspor’un üçüncü golü olarak ağlara gönderdi.

 Bu golden sonra Alanyaspor taktik değişiklikler yapmaya başladı. Maçın 72. dakikasında Babacar ve Siopis’in yerine Balero ve Ceyhun’u aldı. 79. dakikada Efecan’ın yerine Kadzior’u aldı. 86. dakikada Berkan ve Juanfran’ın yerine Hasan Hüseyin ve Alpay’ı aldı.

Maçın 87. dakikasında Alpay’ın hatalı kısa pasını uzaklaştırmak isterken sahanın en iyilerinde Fatih’in müdahalesi ile Gradel yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Gradel’in kullandığı penaltıyı kaleci Marafona kurtardı. Hakem kural hatası gerekçesi ile penaltıyı tekrarlattı. Gradel ikinci defa kullandığı penaltıyı doksan tabir ettiğimiz köşeye atınca skor 3-1 oldu.

90+3’de Gradel’in kullandığı faul atışını Yatabare filelere gönderdi. VAR’ın uyarısı ile golün ofsayt olduğu görüldü ve iptal edildi. Başka gol olmayınca maçı 3-1 Alanyaspor kazandı.

Alanya uzaktan şut pozisyonu yaratmakta etkiliydi. Bitiricilikte güçlüydü. Sahaya yayılarak oynadı. Topu sık kaptırıp, tehlikeli noktalarda faul vermeleri ise Alanyaspor’un zayıf yönleri idi.

Sivasspor ise sahada yayıldı ve oyunu rakip sahaya yıktı. Zayıf noktaları ise sık sık ofsayta yakalanmaları oldu. Bitiricilikte ise zayıf kaldılar.

Oyun genelde orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Alanyaspor dokuz gol girişiminden üçünü gole çevirdi. Sivasspor ise on bir gol girişimini hiç birini gole sonuçlandıramadı ama bir penaltı golü atmayı başardı.

Üstüne gelen takımlara karşıda etkili olan bir Alanyaspor izledik. Alanyaspor Sivasspor karşısında 4-2-3-1 oynadı. Bunda da etkili ve başarılı oldu. İkinci yarının ilk maçına galibiyet ile başlamak Alanyaspor için önemliydi ve bunu başardı. Sahanın en iyisi Salih’ti. Salih’e Davidson ve Fatih eşlik ettiler. Ama Salih her geçen gün üstüne koyarak yükseliyor. Tebrik ediyorum.  Çarşamba günü deplasmanda çıkış gösteren Kayserispor karşısında da aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum. Alanyaspor’a başarılar diliyorum.