Hafta içi Galatasaray ile deplasmanda kupa maçı yapan Alanyaspor dinlenmiş Hatayspor’a konuk oldu. Hatayspor oynadığı oyunla taraflı tarafsız herkes tarafından adından söz ettiren bir futbol oynuyordu. Ligin iki flaş takımının mücadelesinin sonucu da merak ediliyordu.

Alanyaspor ideal kadrosu ile sahaya çıktı. Maçın hemen başında Siopis’in hatalı pasını kapan Hatayspor’un golcüsü Boupendza’nın şutunu Alanyaspor kalecisi Marafona koltuğunun altından kaçırmasına rağmen çizgi üzerinde tutarak golü önledi.

 İlk 15 dakika Hatay daha etkili gözükse de daha sonra Alanyaspor oyunda dengeyi sağladı. İki takımın atakları ilk yarının son dakikasına kadar fazla tehlike oluşturmadı. İlk yarının son dakikasında Hataysporlu Popov çift sarıdan kırmızı görünce gelişen atağı önlemek kaleci Münir’e düştü.

İkinci yarı 10 kişi kalan Hatayspor karşısında Alanyaspor daha etkili ve bildiğimiz pasa dayalı oyuna döndü.

Üst üste geliştirdiği, her türlü varyasyonu denediği ataklarda gününde olan Hatayspor kalecisi Münir gole izin vermedi.

Hatayspor kalecisi, Alanyaspor’un kaleyi bulan yedi gollük şutunu çıkararak kalesinde adeta devleşti.

Sanırım maçın en ilginç pozisyonuda son dakikada gelişti. Hatay ceza sahası dışında, Salih’in yaptığı faulü hızlı kullanan Hatayspor ani kontraya çıktı. Marafona’nın yatarak Kamara’nın ayaklardan aldığı topla bu sefer Alanyaspor kontrak yaptı. Alanyaspor’un son dakikadaki gol girişimini de Hatayspor kalecisi Münir engelleyerek gole izin vermedi.

Böylece maçta başladığı gibi golsüz sonuçlandı.

Hatayspor, rakipten sık top çaldı. Sahaya yayılarak oynadı. Uzun topları tercih ettiler. Hatayspor ilk yarıda sol, ikinci yarıda sağ kanadı kullanarak atak geliştirdi. Hatayspor’un olumsuz yönü ise, bitiricilikte zayıftılar, Topu sık kaptırdılar.

Alanyaspor, rakipten sık top çaldı. Uzaktan şutlarla etkili oldular. Özellikle ikinci yarı oyunu rakip sahaya yıktılar. Pas oyunu ile oyunu kontrol altına aldılar. Ataklarını sağdan, soldan ve ortadan geliştirdiler. Ara paslarla etkili olmaya çalıştılar. Alanyaspor’un olumsuz yönü ise, rakibe sık top kaptırması oldu. Biraz da agresiftiler.

Kupa maçını Çarşamba günü gece İstanbul’da oynayıp lig için Hatay’a giden Alanyaspor’un karşısında hafta içi maç yapmayan diri bir Hatayspor olması gerekirdi. Hatayspor beklentilerden uzak bir oyun sergiledi. Buna karşı hafta içi kupada zorlu mücadele eden Alanyaspor daha diri ve derli topluydu. Özellikle Hatayspor’un golcüsü Boupendza’yı iyi kontrol ettiler. Bir defa kaçırdılar onda da nerede ise Marafona’nında hatası ile gol olacaktı. Oyunu rakip sahaya yıkınca Çağlar Hoca, önce Ceyhun ve Siopis’in yerine Berkan ile Onur’u aldı. Sonra Juanfran’ın yerine Tayfur’u, en sonunda da Efecan ile Babacar’ın yerine Kadzior ile Adam Balero’yu aldı. 

Alanyaspor skoru lehine çevirmek için her türlü saha içi varyasyonları denedi. Gerekli değişiklikleri yaptı. Karşısında da gününde bir kaleci olunca, skor üretemedi. Hatay’a, deplasmanda iki puan bırakmak zorunda kaldı.

Elimizden sağlık olsun demekten başka bir şey gelmiyor. Klasik söyleyiş olan önümüzdeki maçlara bakalım diyorum.