Alanya Hal Derneği Başkanı Adem Kaya ve Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen'in aktardığı bilgilere göre, ilçe hem kendi kendine yetebiliyor hem de Anadolu'nun diğer kentlerine ve yurt dışına ürün gönderiyor.

Alanya’da yangın tehlikesi: 40 yıllık sorun, çözüm bekliyor Alanya’da yangın tehlikesi: 40 yıllık sorun, çözüm bekliyor

YETİŞEN TROPİKAL ÜRÜNLER

Muz ile başlayan tropikal ve subtropikal üretim serüveni günümüzde genişlemiş durumda. Başta avokado olmak üzere, mango, papaya, pasiflora (çarkıfelek meyvesi), ve ejder meyvesi gibi ürünler ticari anlamda büyük bir potansiyel taşıyor. Hilmi Sevilgen, Alanya'da ticari potansiyelin tamamına ulaşmamış olsa da, 30'un üzerinde farklı tropikal meyvenin yetiştiğini belirtti.

Kaymakam Şakir Öner Öztürk ise pandeminin tarımın önemini bir kez daha gösterdiğini ve hallerin gıdanın tarladan sofraya ulaşmasında büyük emek harcadığını vurguladı.