Ligin ikinci devresinin en zor periyodunun cumartesi, Pazar maçı sonrası Kayseri deplasmanına çıkmak göründüğü kadar kolay olmasa gerek. Kayseri yeni hocasıyla çıkış yolu bulup tehlikeli bölgeden kendini yukarılarda yer edinme peşinde. Alanyaspor ise üst sıralardan kopmadan ligin sonuna kadar üst sıralarda yer edinme derdinde. İki takım içinde kaybetmemek önemliydi. Kazanan hedefine bir adım daha yaklaşacaktı.

Alanyaspor yoğun maç trafiğini hesaplayarak takım içinde büyük ölçüde rotasyon yapmıştı. Defansın sağında Fatih, orta üçlüde Umut, sağ açıkta Kadzlor, sol açıkta Mustafa Pektemek’i sahaya sürerek oyuna başlayan Alanyaspor ilk yarı boyunca pek etkili olamadı. Umut Güneş’in Siopis’in ortasına vuruşu kaleci Doğan’ın üstüne gitmesi ve yine Umat’un ceza sahası dışından şutunu Doğan’ın çıkarması dışında etkili olduğu pozisyon yoktu.

Kayserispor’un, Alanyaspor’a göre biraz daha üstün gözüktüğü maçta etkili olamaması ile ilk yarı golsüz sonuçlandı.

İkinci yarı Babacar, Davidson değişikliği ile başlayan Alanyaspor, Kayserispor karşısında yine etkisiz bir oyun oynadı.

54. dakikada Siopis’in hatalı pasını yakalayan, Maglica’nın ayağından kazandığı golle Kayserispor evinde 1-0 öne geçti.

 Gol sonrası Alanyaspor Siopis, Kadzier ve Mustafa Pektemek’in yerine Salih, Adem Balero ve Efecan’ı oyuna aldı. Bu dakikadan sonra iyi oynayan her zaman seyretmeye alıştığımız Alanyaspor’u izlemeye başladık.

Maçın 77. dakikasında Kayserispor, Sapunaru’nun ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi ile sahada on kişi kaldı.

Maçın 79. dakikasında ceza sahası dışından Umut’un sert şutuna ayak koyan Tzavellas, Alanyaspor’un eşitlik golünü atarak skoru 1-1 yaptı.

Bundan sonra sahaya hakim bir Alanyaspor izledik. Gol atmak için bunaltıcı baskı kuran Alanyaspor 10 kişi kalan Kayserispor’a gol atamayınca iki takımda attıkları birer golle sahadan birer puan alarak ayrıldı.

Alanyaspor duran toplarda etkili oldular. Oyunu rakip sahaya yıktı. Uzaktan şutları tercih ettiler. Topla oynamayı domine ettiler ve ortadan saldırdılar. Kısa pasları tercih etiler. Bunu yanı sıra oldukça fazla pas hatası yaptılar. Bireysel hatalarıda fazlaydı.

Kayserispor, topu sık çaldı ve uzaktan şut atarak etkili oldular. Sol taraftan ve uzun toplarla hucüm etmeyi tercih ettiler. Bitiricilikte etkisizdiler. Çok sık top kaptırdılar. Özellikle ikinci yarı oldukça agresiftiler ve aşırı sert oynadılar.

Seyirci olarak her birimiz kazanan takım bozulmasın isteriz ve beklentimiz yüksek olur. Cumartesi günü lig maçı oynayacağını hesaplarsak yedi günde biri yarım kalıp ertesi gün devam etmiş ve toplamda dört defa sahaya çıkmak zorunda kalan bir takım olduğunu unutmamak gerekir.

Tabi şunu da kendi kendime düşünüyorum. Rotasyon olacaksa Siopis’in yanında Ceyhun düşünülebilirdi. İki sağ bek yedek kulübesindeyken stoper Fatih’i sağbekte olmaması gerekirdi.

Yine de her şeye rağmen yeni teknik direktörü liderliğinde toparlanıp son haftalarda evinde iyi oynayan Kayserispor’u “yenemiyorsan, yenilmeden gelmeyi bilmek gerek” kuralını işlettiği için bütün takımı kutluyorum.

Cumartesi günü evi, Oba Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda oynayacağı Rizespor maçında başarılar diliyorum.