Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin maşallahı var.

Hiçbir haftayı boş geçmiyor, her hafta bir etkinlik düzenliyor.

Adeta Konya’nın kültür sanat lokomotifi…

TYB Konya Şubesinin haftalık kültürel etkinliklerinin yanı sıra bir de geleneksel hale dönüştürdüğü, şehrimize kazandırdığı bir şiir şöleni var.

Mevlâna Şiir Şöleni…

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ve Karatay Belediyesi iş birliği ile Mevlânâ Şiir Şöleni’nin bu yıl 12.si düzenleniyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği Mevlâna Şiir Şöleni yarın akşam Gülbahçesi’nde yapılacak. Saat 20.00 de yapılacak olan şiir şölenine birbirinden kıymetli çok sayıda şair katılıyor.

İlki geçen yıl düzenlenen Şiir Atölyelerinin ikincisi de İl Halk Kütüphanesinde aynı gün saat 10.00 ile 17.00 arasında yapılacak.

Geçmişten günümüze Konya; ilim irfan şehri olagelmiştir, sanat edebiyat şehri olagelmiştir. Konya; Hz. Mevlana’yı, Şemsi Tebrizi’yi, Sadrettin Konevi’yi, Selçuklu Sultanlarını, nice evliyayı ulemayı, Hakk aşığını, şuarayı sinesinde barındırıyor.

Bu yüzden şehrimizde kültürel sanatsal etkinliklerin daha da artması gerekir diye düşünüyorum.

Birbirinden değerli katılımcıları ile Mevlâna Şiir Şöleni’nin ve Şiir Atölyelerinin Konya’ya yaraşır bir kültürel, sanatsal etkinlik olacağından hiç şüphem yok.

Böyle güzel bir etkinliğe ön ayak oldukları için Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu’nu ve Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’yı canı gönülden tebrik etmek gerekir.

Şair kâh coşkusunu katar, kâh sevdasını haykırır, kâh aşktan yanar, kül olur dizelerinde.

Bunlar, her okuyanın, dinleyenin görebildiği, idrak edebildiği duygularıdır şairin.

Bir de şairin gizli hazinesi, en kıymetlisi saklıdır dizelerinde. Şairin gizli hazinesi de bu sırrıdır. Şiirde ipucu verir lâkin sırrını uluorta paylaşmaz, paylaşmak istemez. Sır ortaya dökülürse gizem dağılacakmış, büyü bozulacakmış hisseder zira.

Mevlâna Şiir Şöleninde şairleri yalnız bırakmayacak olan hemşerilerimin, ‘şairin sırrına vakıf olmalarını’ temenni ederim.

Şimdiden emeği geçen herkese şehrim adına teşekkürlerimi sunar, tebrik ederim.