Maç için Erzurum’a giden Alanya kafilesi gece yarısı Erzurum’a indiğinde hava sıcaklığı -22 dereceyi gösteriyordu. Ülkenin en sıcak yörelerinden olan Alanya’dan en soğuk yörelerinden Erzurum’a gidildi. Zaten yolculuk uçakla da olsa yorucu ve zahmetliydi. Birde üstüne Erzurum’un meşhur soğuğu olunca ne yapacaklar diye merak ettim.

Erzurum stadı ise futbol oynamaya müsait değildi. Adeta köstebek tarlası gibiydi. Alanyaspor oyuncuları topla oynamayı seven teknik oyunculardan kurulu olunca, bu tip sahalarda top oynamak zordur.

Zaten iki takımda rakip kaleye çok fazla gidemediler. Erzurum’un üç gol girişimi var. Alanyaspor’un altı gol girişimi var.

Bu tip sahalarda oyuncuların topa sahip olmaları çok zordur. İki takım oyuncuları da sık sık top kaybı yaptılar. Zemin şartları oyuncuların topa istediği gibi vurmasına engel oldu. Böyle olunca da orta saha oyunu şeklinde bir maç izledik.

Burada aklıma takılan bu tip hava şartları uygun olmayan şehirlerde maçlar daha erken oynanabilir miydi? TFF bu konuda gerekli önlemleri alamaz mıydı? Bu tip zor şartlarda oyun oynamaya çalışanların sakatlanma olasılıklarının yüksek olduğunu unutmamak gerekir.

Maçın özeti iki takımda kaza golü yememek için topu kalesinden uzak tutmaya çalıştılar. Bunda da başarılı oldular sayılır. Yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi ev sahibi ekip Alanyaspor kalesine üç şut çekti. Şutlardan birisi kaleye girdi ve gol oldu. Alanyaspor ise rakip kaleye altı şut çekti. Bu şutlardan bir tanesi kaleye girdi ve gol oldu.

Alanya yense de yenilse de futbolun çok konuşulamayacağı bir zemin vardı. Bu zeminde mücadele eden oyuncuları kutlamak gerek. İki takım oyuncuları da ellerinden geleni fazlası ile gösterdi.

Umarım hiçbir takım bu tip zeminde ve hava şartlarında mücadele etmek zorunda kalmaz.

Oyuncuların sakatlanmadan bu maçı puanları paylaşarak geçmeleri iki takım içinde kar hanesine yazılır. Sanırım iki takım hocasına da maç öncesi oynamayın puanları paylaştıralım deselerdi, onlarda risk almamak için kabul ederlerdi.

Her şeye rağmen bu şartlarda alınan bir puan iyidir. İki takımın oyuncularını da gösterdikleri mücadeleden dolayı canı yürekten kutluyorum.