Ligdeki maçlarında gün geçtikçe üstüne koyarak gitmesine alıştığımız Alanyaspor’un, Antalya deplasmanının beni gerçekten ürküttüğünü söylemeden geçemeyeceğim. Alanyaspor’un bu maçı kazasız atlatması beni oldukça mutlu etti. Alanyaspor’un lige çıktığından beri kötü futbol oynadığı maçlar iki elin parmaklarının sayısını geçmez dersek yeridir. Mağlup olduğu maçlarda bile iyi futbol oynamaya çaba harcadı.

Antalya deplasmanının ilk yarısı iki takım açısından da kontrollü geçti. Maçın ilk yarısında 33 ve 34. dakikalarda Marafona’nın üst üste kurtardığı iki pozisyon kurtaranın ne derece önemli olduğunu ve takıma nasıl güven aşıladığını gösterdi. İlk yarı golsüz sonuçlandı.

 İkinci yarıya daha baskılı başlayan Alanyaspor 55. dakikada derslik gol organizasyonu sonunda Salih Uçan’ın ayağından kazandığı harika gol ile deplasmanda 1-0 öne geçti. Maçın 74. dakikasında Alanyaspor iki oyuncu birden değiştirerek sahada diri kalmaya çalıştı. Bunun ödülünüde 85. dakikada gördü. Siopis’in yerine oyuna giren Berkan orta saha ile sol taç çizgisi arasında önünde bulduğu topla dripling yaparak, Antalyaspor kalecisini de geçip Alanyaspor’un galibiyetini pekiştiren golü attı. Bu golle Alanyaspor, Antalyaspor önünde 2-0 öne geçti. Bundan sonra iki takımda skoru değiştiremeyince Alanyaspor şehrinin takımını deplasmanda net bir skorla 2-0 yendi.

Bu sonuçtan sonra Alanyaspor; Bir maçı eksik olmasına rağmen, Süper Ligin yenilgi görmeyen tek takımı, ligin en fazla gol atıp, en az gol yiyen takımı ve en iyi averaja sahip olduğundan dolayı, haklı biçimde liderliği sürdürüyor.

Alanyaspor rakipten sık top çalmakla birlikte, kontra ataklarda pozisyon yaratmakta etkili oldu ve bitiricilikteki güçlülüklerini yeniden gösterdiler. Rakibe sol taraftan saldırdılar, topla oynamayı domine ettiler. Kısa pasları tercih ettiler. Toplamda 10 gol girişiminde bulundular. Bunun 2 tanesini golle sonuçlandırdılar.

Antalyaspor ise rakipten top çalmakta iyiydi. Agresiftiler. Sık top kaptırdılar. Bitiricilikte zayıftılar. Sık ofsayta yakalandılar. Sahaya yayılarak oynamaya çalıştılar.

Bütün verileri baktığımızda Alanyaspor’un haklı bir galibiyet aldığını görüyoruz. Çağdaş Hoca takıma tam anlamı ile hakim olmuş. Oyuncularda Çağdaş Hoca’ya uyum sağlamış. Birbirinden beklentilerini futbol dili ile birbirlerine iyi anlatmışlar ki takım makine gibi işliyor. Ben seyretmekten zevk alıyorum.

Tek korkum ara transfer döneminde bu takımdan fazla sayıda oyuncuya kanca atılacak olması. Efecan Alanyaspor ile özdeşti, artık hiçbir takıma gideceğini sanmıyorum. Ama Salih, Davidson,  Bakasetas gibi oyuncular şimdiden adı büyük ama oynadıkları futbol iç açıcı olmayan takımların radarına girmiş durumdalar. Gerçi sayın Başkan Hasan Çavuşoğlu’nun muhakkak bunlarla ilgili A,B,C planları da vardır. Ama ne olursa olsun bu takım iyi bir takım. Bu haftayı da yenilmeden geçen Alanyaspor’un, yenilmezlik serisini sürdürmesini içtenlikle diliyorum.