Geçen hafta cuma günü Türkiye hatta tüm dünya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği müjdeye kilitlendi. Hepimiz heyecanla, umutla cumayı bekler olduk.

     Belli ki vatanın, milletin hayrına bir şeyler olmuş ya da olacaktı.

     Gaflet, dalalet ve hıyanet mezbelesinde eşinenleri ise bir karın ağrısı tuttu ki sormayın. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek; “vereceğin en büyük müjde istifandır” tagları açtılar. Müjde açıklanmadan iftira ve karalama kampanyasına giriştiler.

***

     Pek çok tahmin yapıldı. Kimi Akdeniz’de petrol ya da doğal gaz bulundu dedi. Kimi covit 19 aşısı bulundu dedi. Kimi Atom bombası yaptık onu açıklayacak dedi. Daha neler neler dendi.

     Ancak dünya artık eski dünya değil, bilişim çağındayız. Reuters “Türkiye Karadeniz’de 800 milyar metreküp doğalgaz keşfetti” haberini patlattı. Haber hızla yayıldı.

     Beklenen an geldi, nefesler tutuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan herkesin heyecanla beklediği ve eksen değişikliğine neden olacağı dillendirilen müjdeyi açıkladı: “Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Karadeniz'de 320 Milyar Metreküp doğalgaz rezervine ulaştık”

     Tam da Reuters’in dediği gibi Karadeniz’de doğalgaz bulmuşuz. Reuters sadece rakamı tutturamamış.

     Fatih sondaj gemimiz aylarca süren çalışmalar neticesinde tek bir kuyuda 320 milyar metreküp doğalgaz keşfetti. Sondaj daha derinlerdeki katmanlarda devam edecek. Alt katmanlarda çok çok daha fazla gaz olduğu tahmin ediliyor.

***

     Konunun ekonomik boyutunu, petrol ve doğalgazda tamamen dışa bağımlı olduğumuzu, başka ülkelere petrol ve doğalgaz için yıllık 45-50 milyar dolar ödediğimizi anlatmayacağım. Yeni keşfedilecek petrol ve doğalgaz yatakları ile ithalatçı ülke konumundan kendi kendine yeten hatta ihracatçı ülke konumuna yükseleceğimizi, cari açığımızın kapanacağını da anlatmayacağım. Keşfedilen ve keşfedilecek olan fosil yakıtların ülkemiz için önemini hepimiz biliyoruz.

     Tamamen yerli ve milli imkanlarla gerçekleştirilen sismik araştırma ve sondaj faaliyetleri neticesinde doğal gazı bulduk. Bu da insana apayrı bir gurur veriyor. İnşallah Karadeniz’in ardından Akdeniz’den de güzel haberler gelecek.

***

     Müjde çoğumuzu mutlu etti. Çoğumuzu diyorum çünkü mutlu olmayanlar da vardı elbette. Yok efendim seçim yalanıymış, demokrasi olmadıktan sonra doğalgazı napacakmışız, nasıl çıkaracakmışız, 320 milyar metreküp azmış, gündem değiştirmeymiş, yok efendim hükümet üç beş yılda bir “gaz, petrol bulduk” yalanını atarmış.

     Bu söylemler, kökleri Pensilvanya’da olup ihanetleri gün yüzüne çıkınca soluğu Amerika’da, Avrupa ülkelerinde alan ve dalalet içindeki hain takımının hazımsızlığından başka bir şey değil. Hainliklerine kaldıkları yerden devam ediyorlar.

     İçeride de bu hainlere inanan ve kendilerini muhalif sanan saftirik andavallar var. Her iki güruha da laf anlatamazsın, zaten anlatmaya da değmez.

     Tüm çaba ve gayretleri, bu hükümet bulmasın, bu hükümet yapmasın, bu hükümet üretmesin. Türkiye petrol ve doğalgazda dışa bağımlılıktan kurtulmasın. Türkiye güçlenmesin, büyümesin. Çünkü ağababaları öyle istiyor.

     Bu örümcek beyinli zihniyete sahip insanların yaptıkları muhalefet falan değil, resmen hıyanettir. 

***

     Esasında mesele başka. Bunların dertleri, karın ağrıları başka. Allah rahmet eylesin merhum Necmettin Erbakan’ın da dediği gibi: "Aslında bütün mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmeye kalkmasıydı"

     Şimdiki tüm meseleler de Karadeniz'de hamsi yerine doğalgaz çıkarmaya başlamamızla başlayacak.

     Kim ne derse desin sonuç; milli enerji politikamız ilk meyvesini verdi. Gerisi de gelir inşallah.

     “Her arayan bulamaz, bulanlar arayanlardır.” Tarihimizin en büyük doğalgaz keşfini gerçekleştiren ve emeği geçenlere çok teşekkürler. Vatanımıza, milletimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun.