Süper ligde Antalya’nın iki takımı Antalyaspor ve Alanyaspor, Alanya Oba Bahçeşehir Okulları Stadı’nda karşılaştı.

Bu karşılaşmayı ilginç kılan özelliklerden birisi defansif özellikleri ön plana çıkan ve on üç maçtır yenilmeyen Antalyaspor ile Süper Ligin en iyi pas yapan takımlarından Alanyaspor arasında olması idi.

Sporseverlerce sonucu merakla beklenen karşılaşma başlar başlamaz bu sezonun en etkili ilk on dakikasını izledik.

Alanyaspor adeta Antalyaspor’a nefes aldırmadı.

Alanyaspor ilk yarıdaki baskılı oyununun karşılığını 28. dakikada kazandığı penaltıyı Babacar’ın ilginç vuruşu ile gole çevirerek gollü geçecek maçın sinyalini verdi.

Golden sonra paslı oyununu ve etkisini sürdüren Alanyaspor sahanın yıldızı Mustafa Pektemek’in kişisel çabaları 39. dakikada attığı nefis gol ile skoru iki sıfır yaptı.

İkinci yarı Babacar’ın sakatlanıp çıkması ve yerine Efecan’ın girmesi ile Alanyaspor’un önde baskısı azda olsa azaldı. Kalesinde azalan baskı sonrası Antalya sahaya yayılmaya çalışsa da Alanyaspor Antalyaspor’un oyunda etkili olmasına izin vermedi.

İkinci yarıda oyuna giren Efkan, oyuna girdikten sonra Ceyhun’un asisti ile topla ilk buluşmasında farkı üçe çıkardı.

Maçın uzatma dakikalarının sonunda bu defa Efkan’ın gollük pası ile Ceyhun maçın skorunu 4-0 olarak belirledi.

Kim ne derse desin Çağdaş Hocanın pas oyununu Alanyaspor doğru uyguluyor. Kalabalık defansları açmakta zorlanmasının en büyük sebebi golcülerinin bir ara formsuz olmaları idi. Bu durumda Alanyaspor adına talihsizlikti.

Antalya maçının yıldızı Mustafa Pektemek’ti. Oyunda kaldığı yetmiş beş dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmadı. Toplu oyunda, topsuz oyunda sürekli hareketli idi. Özlenen ve bilinen Mustafa Pektemek’i izletti.

Sahanın diğer en iyisi ise Salih Uçan’dı. Uzun ve kısa kilit pasları ile Antalya defansını oldukça zorladı. Ara paslar, top çalmalar, hücumda ve defansta etkili oyunu ile oyunu sahada yöneten oyuncunun nasıl olması gerektiğini gösterdi.

Hasan Hüseyin’in çok etkili olduğunu söylemek olası değil.

Çarşamba günü kupa maçı öncesi iki takımda kendini görmüş oldu. Kupa maçı ayrı bir havada geçecektir. Ama Alanyaspor doğru oyunundan vazgeçmediği sürece kupaya uzanacaktır.

Sezon başında söylediğim gibi bu takım ilk beşte yer edinecek. Alanyaspor bu güzel oyunu ile kupanın en büyük favorisi olmaya devam ediyor.

Çağdaş Hoca’yı özellikle tebrik ediyorum. Bu sene ilk defa takım çalıştırıyor. İlk sezonun 1.76 puan ortalaması müthiş bir başlangıç. Üstelik devre arasında takımın en önemli güçlerinden Bakasetas’ı kaybetmesine rağmen, etkili ve pas oyununu oynamaya devam ediyor. Ligin zirveye oynayan bütün takımlarına karşı en etkili oyun oynayan takım olarak bütün futbolseverlere Alanyaspor’u izlettirdi. Ligin adeta test takımı oldu. Bütün takımların güçlerini ölçmede Alanyaspor ile oynadıkları oyunu üzerine konuşuluyorsa Süper Ligin tek ilçe takımı olarak görevini fazlası ile yerine getiriyordur. Hep birlikte Alanyaspor’u izlemeye devam edelim…