Maça Galatasaray önde basarak başladı. Alanyaspor’un yarı sahasından çıkmasına izin vermek istemedi. Alanyaspor rakip sahaya gitmekte zorlandı. 

Maçın 5. dakikasında Galatasaraylı Mohammed’in şutu direkten döndü.

Maçın 17. Dakikasında Alanyaspor’dan Salih’in şutu da direkten döndü.

Hemen peşinden gelişen Galatasaray atağında Emre Kılınç, Alanya ağlarını havalandırarak, Galatasaray’ı 1-0 öne geçiren golü attı.

 Gol sonrası oyunun ve sahanın tek hakimi Alanyaspor oldu. Üst üste geliştirdiği ataklarla sonucu değiştirmek isteselerde ilk yarı Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda da, Alanyaspor oyun hakimiyetini sürdürdü. Bütün çabalamalarına rağmen skoru değiştiremeyince maç 1-0 Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Alanyaspor topa sahip olma oranına göre yüksek miktarda pozisyon yarattı. Rakipten topu sık çaldı. Uzaktan şutlarla etkili pozisyonlar yarattılar. Duran topları etkili kullandılar. Sahaya yayılarak oynadılar. Oyunu rakip sahaya yıktılar. Topla oynamayı domine ettiler. Kısa pasları tercih ettiler. Alanyaspor’un zayıf yönü ise, bitiricilkte çok zayıf kaldılar. Ayrıca sık top kaptırıp, agresiftiler.

 Alanyaspor yirmi dört gol girişiminde bulundu. Bu girişmlerin on ikisini akıcı oyunda on ikisini duran toplarla sağladılar. Altı isabetli şutları vardı.

Galatasara topa sahip olma oranına göre yüksek miktarda pozisyon yarattı. Topa sahip olma oranına göre yüksek miktarda şut çektiler. Uzun toları tercih ettiler. Zayıf yönleri ise topu sık kaptırdılar. Tehlikeli noktalarda faul yaparak sık sık frikik verdiler.

Galatasaray 8 gol girişiminde bulundu. Bir isabetli şutları vardı.

Alanyaspor’un %72 Galatasaray’ın %28 topa sahip olduğu bir maç izledik. Üstelik Alanyaspor, Galatasaray yarı sahasında topa sahip oldu. Alanyaspor’un bitiricilikte etkili olamaması maçın skorunu etkileyen en önemli etkendi. Gol atmak için bütün yolları denemelerine rağmen skor elde edemediler. Futbolda sonuç odaklı bir spor olunca şampiyonluğun iddialı takımlarından Galatasaray istediği üç puanı elde edip gitti.

Alanyaspor’un iki haftadır gol atamaması, Alanyaspor için bir dezavantaja dönüşmeden gol yollarında tekrar etkili olması gerekmektedir. Bu güzel ve etkili oyunu gol veya gollerle süslerse kendini üst sıralarda daha iyi konumlandırır. Önümüzdeki maçtan itibaren, gol yollarındaki eksikliklerini giderip gol atan Alanyaspor’u tekrar izleyeceğimizi umuyorum. Alanyaspor’un güzel futbolunu sürdürmesini diliyorum.