Haftalardır cepten yiyen Alanyaspor, bu hafta geçen sezonun şampiyonu Başakşehir’i konuk etti. Sporseverlerin sonucunu merakla beklediği maçlardan birisiydi. Bir yanda altı haftadır kazanamayan Başakşehir ile diğer yanda son haftalarda skor üretmekte zorlanan Alanyaspor. Alanyaspor rakip takımı oynatmayıp kendisi oynamayı tercih edince başarılıda oldu.

Maç iki takımının da kontrollü oyunu ile başladı. İlk tehlikeli atak konuk ekipten İrfan Can Kahveci ile 9. dakikada geldi. 18. dakikada Bareironun şutunu kaleci kornere çeldi. 19. dakikada kornerden gelen topu Barerio harika bir röveşata ile Başakşehir ağlarına göndererek Alanyaspor’u 1-0 öne geçirdi.

Maçın 27. dakikasında gelişen Alanyaspor atağında sağ taraftan sağ bek Juanfran’ın ceza sahasına kestiği topa sol bek Moubandje nefis vurarak skoru 2-0 yaptı.

Golden sonra iki takımın atakları skoru değiştirmeye yetmeyince ilk yarı 2-0 Alanyaspor’un üstünlüğü ile bitti.

İkinci yarı Başakşehir oyuna tutunabilmek için oyuncu değişikliği ile başladı. İki takımda karşılıklı ataklarla oyunu sürdürdüler. 70. dakikada Alanyaspor iki oyuncu değişikliği yaptı. 75. dakikada Başakşehir iki oyuncu daha değiştirdi.

80. dakikada Alanyaspor, Davidson’nun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kale direğine nişanlaması ile yüzde yüz bir golden oldu.

81. dakikada Alanyaspor bir oyuncu daha değiştirdi.

83. dakikada Alanyaspor Fatih’in pasını iyi değerlendiren Tayfur’un attığı golle skoru 3-0 yaptı. Golden sonra Alanyaspor iki oyuncu daha değiştirerek skoru korumaya yönelip bunda da başarılı olunca üç puanı üç golle aldı.

Alanyaspor, kanatlardan ve duran toplardan pozisyon yaratmakta etkili oldular. Bitiricilikte güçlüydüler. Agresiftiler. Çok pas hatası yaptılar. Uzaktan şutları tercih ettiler. Oyunu kaleci kısa pasla kurmaya çalıştı.

Başakşehir, rakipten topu sık çaldı. Bitiricilikte güçsüzdüler. Sahaya yayılıp oyunu rakip sahada oynamayı tercih ettiler.

Alanyaspor, kalecinin kısa pasla ve paslaşarak geriden kurduğu oyun baskı yedikleri maçlarda başına bela olabilir. Zaman zaman rakip yarı sahaya geçmekte zorlandılar. Önceki oyunları kadar rakip kaleye şut çekmediler. Ortalama 18-20 gol girişiminde oynayan Alanyaspor bugün 11 şut girişiminde bulundu. Başakşehir ise 12 şut girişimi vardı. Alanyaspor pas hatası yaparak topu sık sık rakibe kaptırdı. Alanyaspor yedi hafta sonra kalesini gole kapadı.

Alanyaspor aldığı bu üç puanla yukarılardaki yerlerde gezinmeye devam ediyor. Perşembe günü Fenerbahçe maçı öncesi Alanyaspor için moral oldu.