Süper Ligin haklı olarak liderliği elinde tutan takımı, oynadığı ve rakipleri ürküttüğü futbolu ile lige damgasını vurmaya devam ediyor. Alanyaspor’un bu haftaki rakibi son deplasmanında şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Fenerbahçe’yi 2-0 gibi net skorla yenmiş Konyaspor, ligin en güzel futbol oynayan ekibi Alanyaspor’a da sürpriz yapmak için gelmişti.

Elindeki kadroyu kısa sürede en iyi şekilde değerlendiren Çağdaş Hoca, Konya karşısında sürprize uğramamak için gerekli çalışmaları yapmış ve kazanacağına inandığı takımı sahaya sürmüştü.

İlk yarı boyunca Alanyasporlu oyuncular sahanın tamamına hakimdiler. Sahada basmadık yer bırakmadıkları gibi, sahanın her yerinde pres yapıyorlar, yardımlaşıyorlar, top kapıyorlar, topu doğru kullanıyorlardı.

Birçok gol girişiminden sonra 37. dakikada defansın kafa ile çıkardığı topu Efecan’a kazandırdılar ve Efecan’ın milimetrik pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Babacar, bir golcüde olması gereken birikimlerini kullanarak nefis bir gol vuruşu yaptı.

İlk yarıda oynanan futbolun karşılığı bu olmamalıydı. Alanyaspor’un daha fazla gol atması gerekirdi. Gol atmak için bütün doğruları yapmalarına rağmen, ilk yarı Babacar’ın attığı golden başka gol olmayınca soyunma odasına Alanyaspor 1-0 önde girdi.

İkinci yarı sahada oyundan düşmeyen bir Konyaspor vardı. İkinci yarı sık top kaptılar. Bunda da Alanyaspor’un ilk yarıda gösterdiği yüksek efor etkili oldu. Alanyaspor’un elinde Siopis gibi yüksek miktarda top kapan bir oyuncu olunca, Konyasporluların çaldıkları topları tehlikeli bölgeye taşımaları zorlaştı.

Çağdaş Hoca oyunu tutmayı bildi. Oyuna yerinde müdahalelerle Konyaspor’un etkili olmasını engelledi. Bu da Alanyaspor’un haftayı 3 puan ve liderlikle kapatmasının yanında, geçen haftaki rekorlarını biri dışında hepsini korumasını sağladı. Ligin, en fazla gol atan takımı ünvanını Fenerbahçe ele geçirince, Alanyaspor’da bir maçı eksik olmasına rağmen; en fazla galip gelen (7),  en az gol yiyen (3), en iyi averaja (+16) ve yenilgisiz tek takımı olarak devam ediyor.

 Bu başarıda en büyük pay elbette Çağdaş Hoca’ya yazılır. Elindeki kadroyu doğru kullanıyor, müdahaleleri yerinde ve zamanında yapıyor. Takımı doğru kurguluyor. Oyunculardan beklentilerini doğru bir dille aktarıyor. Yardımlaşma, mücadele gibi takımdaşlıkta üst düzeyde olunca Alanyaspor futbolunun üstüne koyarak ligin gıpta ile takip edilen ve izlenen takımı olmasını sürdürüyor.

Maç eksiği olmasına rağmen, daha yüksek paralarla transfer yapan kulüplerin 3 puan önünde lider olan bir takımın medya kuruluşlarında daha fazla yer alması gerekmektedir. Eğer medya kuruluşları Akdenizdeki bu başarı öyküsüne gözlerini kapamaya, kulaklarını tıkamaya devam ederse, ülke futbolu tartışılmaya devam eder.

 Uzun zamandır futbol yorum programlarını izlemiyordum. Dün izledim. Yorumlar Fenerbahçe-Beşiktaş maçı ile başladı, o maçla bitti. Özetlere geçince, liderin maçı sıradan bir maç gibi verildi. Bence sporun paydaşları olan medya kuruluşları ve o kuruluşlarda görevliler gözlerini ve kulaklarını Alanya’ya çevirseler çok iyi olur. Herkesin bu güzel futbol oynayan takımı izlemesi görmesi gerekir. Şu sözümün arkasındayım, lige çıktığından beri Alanyaspor bu ligin en güzel futbol oynama yüzdesine sahiptir.

Umarım bu güzel futbol hep böyle devam eder, bizde Alanyaspor’u zevkle izleriz. En yakın zamanda da bu güzel futbol Alanyaspor’a kupa ve kupalar olarak döner.