Alanyaspor kupada ilk sekizi belirleyecek maçta Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u Oba Stadında ağırladı.

Maç karşılıklı ataklarla başladı. Maçın ilk golü 7. dakikada Erzurumspor adına Sadiku’nun asistini boş kaleye gönderen Oltan’dan geldi. Bu golle Erzurumspor deplasmanda 1-0 öne geçti.

Alanyaspor bu gole 14. dakikada Siopis ısrarla alıp sürdüğü topu Babacar’a verdi. Babacar’da topu beraberlik golü olarak Erzurum ağlarına gönderdi. Hakem önce golü vermedi. VAR uyarısı ile pozisyonu inceleyen hakem golü verdi.

Maçın 24. dakikasında Alanyaspor’un sağ köşeden kazandığı köşe atışını Bakasetas ortaladı, Coulker iyi yükselerek kafa vuruşu ile topu filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.

Maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde karşılıklı pas hataları ve top kayıpları ile geçti. Başka gol olmayınca ilk yarı 2-1 Alanyaspor’un üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı maçı koparmak isteyen Alanyaspor 57. dakikada sağ kanattan Fatih’in kestiği topu Babacar ağlara göndererek kendinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak durumu 3-1 yaptı.

Maçın 77. dakikasından Bakasetas ortadan ceza sajhası içine yuvarladığı topu Davidson ağlara gönderdi. Yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. VAR’dan gelen uyarı ve inceleme ile gol geçerli sayıldı ve skor 4-1 oldu.

90+2. dakikada Oltan’ın ağlara gönderdiği top VAR incelemesi sonunda ofsayt olduğuna karar verilerek iptal edildi. Böylece maç 4-1 Alanyaspor lehine sonuçlandı.

İki yarıda da farklı Alanyaspor izledik. İlk yarıda sık pas hatası yapan, rakibin presine karşılık vermekte zorlanan bir Alanyaspor vardı. İlk gol Siopis’is ısrarları ile oldu. İkinci gol ise duran top ile.

İkinci yarı ilk yarıya bakarak daha istekli bir Alanyaspor vardı. Zaman zaman top kaptırsa da, kaptırdığı topu tekrar kazanmak için pres yapan bir Alanyaspor izledik. İki golde akışkan oyunla organizasyonu içinde biri sağ kanat ortası diğeri ortadan araya atılan topla geldi.

Alanyaspor defansa Fatih ve Ahmet’i monte ederek oyuna başladı. Ahmet ilk yarıda hücumda gözükebilmek için defansta yetersiz kaldı. İkinci yarıda takıma daha adapte gözükerek defansta da daha az hata yaptı. Kumaşının iyi olduğunu gösterdi. Süre bulursa Alanyaspor’a katkı sunabilecek bir oyuncu gibi duruyor. Fatih’te fazla sırıtmadı. Üstelik pas yanlışı yapma potansiyeli olan bir oyuncu olarak üçüncü golün asistini yapması, onun adına olumlu bir gelişme olduğunu gösteriyor. Babacar iki gol atmasına rağmen yorgun bir görüntü çizdi.

Alanyaspor’un bu hafta bay olması, yoğun olan bu maç trafiğinde takımın yükünü sırtlayan oyuncu grubu açısından oldukça önemli. Bu sürede yorgunluklarını atarak, ligde yine yükselişe geçeceklerine yürekten inanıyorum.

Alanyaspor bu maçı kazanarak ilk sekize seri başı olarak girdi. Kupanın ayağı lige göre daha kısa. Tekrar form kazanan bir Alanyaspor geçen sene finalde kaybettiği kupayı bu sene kazanabilecek güçtedir. Ligde üst sıralardan kopmadan, kupaya odaklanırsa hedefe ulaşabilir. Kupada rakibin kim olduğunu 15 Ocak Cuma günü hep birlikte göreceğiz. Bundan sonra güçsüz rakip olmadığına göre, kim çıkarsa çıksın Alanyaspor’un finale uzanarak kupayı kazanmasını dilerim.