Alanyaspor, son üç deplasmanında aldığı mağlubiyet serisine son vermek ve puan yada puanlar kazanmak için çıktığı Antep deplasmanında beklediğini bulamadı.

Alanyaspor etkili başladığı maçın henüz 9. dakikasında geliştirdiği atakta topu Antep defansına kaptırdı. Antep defansının uzun oynadığı topu orta saha çizgisinde Coulker’in ayağının altından kaçırınca, Disko Alanya ceza sahasına kadar sürdü. Ceza sahasına sağdan girip kaleye şutu çekti. Marafona’nın da hatası ile top filelerle buluştu. Bu golle Gaziantep evinde 1-0 öne geçti.

Golden sonra Alanyaspor’un üst üste ataklarını izledik. Maçın 23. dakikasında Babacar’ın sakatlanması ile yerine Mustafa Pektemek girdi.

Maçın 26. dakikasında sağdan geliştirdiği topu sol taraftaki Davidson’a aktardılar. Davidson’un sol taraftan ceza sahası içine girip penaltı noktasına yakın yere kadar rakipleri çalımlayarak getirdiği topa vurdu. Top Antepli Vetrih’e de çarparak yön değiştirip Antep ağları ile buluştu. Bu golle Alanya 1-1’lik beraberliği yakaladı. 

Golden üç dakika sonra gelişen Gaziantep atağında solda topla buluşan Disko, Coulker’i geçip ceza sahasına topu ortaladı. Mirallas topu kafa ile Muhammed Demir’e indirdi. Muhammed Demir’de topu Alanya ağlarına göndermekte zorlanmadı. Bu golle Gaziantep tekrar 2-1 üstünlüğü sağladı.

İki takımın atakları sonuç vermeyince ilk yarı 2-1 Gaziantep’in üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya Alanyaspor iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. İlk tehlikeli atak Gaziantep’ten geldi. Marafona, Muhammed’in gol girişimini önledi. Alanyaspor ataklarını sıklaştırdı. Maçın 60. dakikasında Antep’in geliştirdiği kontra atakta topu göğsünde yumuşatan Maksim, soldan Alanya ceza sahasına girip hafif sağa çektiği topa çok şık bir vuruş yaptı. Top Alanyaspor ağlarına gitti. Bu golle Gaziantep 3-1 öne geçti.

Bundan sonra Alanyaspor’un etkili atakları golle sonuçlanmayınca maç 3-1 Gaziantep lehine bitti. İki güçlü Anadolu takımından Gaziantep üç puanı üç golle aldı.

Gaziantep takımı, rakipten çok sık top çaldı. Kanatlardan pozisyon yaratmakta etkiliydiler. Kontra atakla pozisyon yaratmakta oldukça etkili oldular. Bitiricilikte çok güçlüydüler. Uzun topları tercih edip etkili oldular. Zayıf yönleri ise çok agresiftiler, sık top kaptırdılar. Sık ofsayta yakalandılar. Çok bireysel hata yaptılar. Tehlikeli noktalarda faul yaparak frikik verdiler.

Alanyaspor ise bireysel yetenekleri ile pozisyon yarattılar. Duran toplarla etkili olmaya çalıştılar. Bitiricilikte oldukça zayıftılar. Topla oynamaya hakimdiler.

İstatistikler Alanyaspor’un lehine gözükmesine rağmen futbol bir skor oyunu olduğu için, oyunun skor yönünü de geliştirmek gerekmektedir. Alanyaspor bu maçla birlikte son yedi maçta ne yazık ki kalesini gole kapatmakta zorlanıyor. Teknik ekibin buna bir an önce çare bulması gerekiyor. Önünde içerde Başakşehir, deplasmanda Fenerbahçe ve içerde Kasımpaşa ile oynayacağı zorlu maçları var.

 Alanyaspor defans hattını orta sahada kurmaya devam ederse, ne kadar göze hoş gelen futbol oynarsa oynasın, sahadan boynu bükük ayrılır. Alanyaspor’un göze hoş gelen futbolunu skor olarak lehine çevirecek gücü, teknik ekibi ve oyuncu kalitesi var. Bunu da şimdiye kadar topladıkları puanlarla gösterdiler.

Seyirci olarak bizim beklentimizi yükselttikleri için, skor üretememelerinin hayal kırıklığını üzerlerinden atarak eski skor üreten takım kimliğine bürünmelerini bekliyor ve istiyorum.

Alanyaspor önündeki maçlarda gerçek kimliğini sahaya yansıtırsa, bu üç maçlık süreçten en az zararla çıkacak gücü sahiptir. Umarım takımın teknik ekip ve futbolcuları eksiklik ile aksaklıklarından ders çıkarır ve daha az hata yaparlar. Buna da Başakşehir galibiyeti ile başlamalarını umuyor ve istiyorum.