Futbol oynamak için her şartın uygun olduğu Alanya’nın ev sahipliği yaptığı maçta Alanyaspor, Çaykur Rizespor’u konuk etti. Kadroya baktığımızda Ceyhun uzun bir süreden sonra ilk 11’de kendine yer bulmuştu. Forvette ise Adem Balero sahada idi.

Maça konuk ekip başladı. Alanyaspor maçla birlikte her zamanki oyununu oynamaya başladı.

Maçın 25. dakikasında Meljnak’ın ceza sahası içine ortasına iyi yükselerek kafa vuran Talbi, Rizespor’u deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

32. dakikada Davidson ceza sahasına girdiği anda yere düşürüldü. Kazanılan penaltıyı Adem Balero ilginç bir vuruşla kalecinin müdahalesine rağmen filelere göndererek Alanyaspor’un beraberlik golünü attı.

Maçın 37. dakikasında Ceyhun’un taç çizgisi kenarında kazandığı topu Salih’e pas atması ve Salih’in ceza sahası dışından attığı nefis gol VAR incelemesi sonunda faul olduğu belirlendiği için gol iptal edildi. İlk yarı başka gol olmadı. İki takımda 1- eşitlikle soyunma odasının yolunu tuttular. İkinci yarı oyunu hakim bir Alanyaspor vardı. Gol yollarında etkili olamadılar. Rizespor ise kontralarla tehlikeli olmaya çalıştı.

Maçın 90+4 dakikasında oyuna sonradan giren Mustafa Pektemek, Salih’in kullandığı köşe vuruşunda oluşan karambolde, önünde bulduğu topu kafa ile ağlara göndererek Alanyaspor’u 2-1 öne geçirdi.

Alanyaspor topa sahip olma oranlarına göre çok fazla pozisyon buldu. Duran toplarda pozisyon yaratmakta etkili oldular. Oyunu rakip sahaya yıktılar. Ortadan saldırdılar. Topla oynamayı domine ettiler. Rakipten sık top kaptılar. Topa sahip olma oranına göre yüksek miktarda şut çektiler. Rakip kaleye 35 tane şut çekerek sezonun en yüksek gol girişiminde bulundular.  Orta açmayı tercih ettiler. Olumsuz yönleri ise topu sık kaptırdılar. Bitiricilikte çok zayıftılar.

Rizespor topa sahip olma oranına göre fazla pozisyon yarattılar. Rakipten sık top çaldılar. Duran toplarla etkili oldular. Sahaya yayılarak oynadılar. Ortadan saldırdılar. Uzun topları tercih ettiler. Ara pasları tercih ettiler. Olumsuz yönleri ise aşırı agresiftiler. Topu sık kaptırdılar. Tehlikeli yerlerde faul yaparak frikik verdiler.

Alanyaspor altı günde üç maç yapmasına rağmen sahada yinede diri bir görüntü çizdi. Son vuruşlarda biraz becerikli ve etkili olsalardı sanırım maç daha erken kopardı. Saha içi yerleşimi ve sahayı etkili kullanmalarına rağmen bitiricilikte etkisiz kalması sanırım bütün seyircileri endişelendirmiştir. Bu takımda Ceyhun’un olması gerektiğini bir kez daha gördük. Siopis, Ceyhun ve Salih’ten oluşacak bir orta sahanın rakip ataklarını daha etkili keseceğini düşünüyorum.

Alanyaspor bundan önceki maçlarda taraftarının beklentisini yükselttiği için artık her zaman seyirci Alanyaspor’dan dajha iyisini bekleyecek. Beklentisi karşılanmadığında da hayal kırıklığı yaşayacak. Yine de her taraftarın maç trafiği yoğunluğuna göz önüne alması gerekir. Her şeye rağmen sıkıştırılmış maç trafiğinde bu kadar etkili Alanyaspor beklemiyordum. Bu yoğun maç trafiğinde elinden gelen mücadeleyi gösteren oyuncuları kutlamak gerekiyor.

 Çarşamba günü Galatasaray ile deplasmanda saat 20.45’te çıkacağı Türkiye Kupası maçında başarılar dilerim. Ara transfer döneminde güçlenen Galatasaray’ı deplasmanda yenerek kupada yoluna devam etmesini, Alanya’da yaşayan bir seyirci olarak içtenlikle isterim.