İlk defa okuldan, öğretmenlerden, öğrencilerden, kısaca eğitim öğretim ortamından uzakta, öğretmenler gününü kutladık. Emekli bir öğretmen olarak epey garip duygular içerisinde kaldım. Açıkçası durumu bayağı bir yadırgadım.

     Pandemi her şeyi alt üst etti. Pandemide sosyal yaşam, ticaret, iş dünyası, eğitim kısıtlamalara maruz kaldı, kendi kurallarını oluşturdu.

     Küçücük bir virüs, kendini gelişmiş, süper güç sanan ülkeleri dize getirdi. Neredeyse bir yıl oldu ne tıp çare bulabildi ne bilim.

     Pandemi, korona, salgın, sosyal mesafe, kısıtlamalardan bahsetmek istemiyorum. Bu hafta öğretmenlerden, elleri öpülesi öğretmenlerden söz etmek istiyorum.

     24 Kasım Öğretmenler Günü’ydü. Değeri ve önemi yılda sadece bir gün hatırlanan, diğer günler unutulup es geçilen, dünyanın en kutsal vazifesini kendisine yaşam tarzı olarak benimsemiş, gözü pek, yüreği güzel öğretmenlerimizin öğretmenler gününü canı gönülden kutlarım.

     Öğretmenliği bir yaşam tarzı olarak benimsemiş diyorum çünkü öğretmenlere göre öğretmenlik; iş değildir, yaşam tarzıdır. Öğretmen sabah evden çıkarken “işe gidiyorum” diye çıkmaz, “okula gidiyorum” diye çıkar.

     Öğretmen devletin bir memuru değildir, öğretmen, sanatkârdır. O, yarının temellerini attığı gibi, öğrencisinin kişilik hamuruna da biçim verir.

     Çin Atasözü der ki; “Bir yılı planlıyorsanız pirinç yetiştirin. Yirmi yılı planlıyorsanız ağaç yetiştirin. Yüzyılları planlıyorsanız insan yetiştirin.” 

     Hayatta en büyük mucize de küçükken iyi bir öğretmene rastlamakmış.

     Bir öğretmeni unutulmaz yapan şey öğrencisinin yüreğine dokunmasıdır.

     Öğretmen, insanlığın geleceği için taze zihinlere ve kalplere sevgi tohumlarıyla birlikte, adaleti, vicdanı, merhameti ilmek ilmek dokur. Öğretmen geleceğimizi ustaca şekillendirir.

     Umarım yakın zamanda uzaktan eğitim, yüz yüze eğitime dönüşür ve öğretmenler bir an önce çok sevdikleri öğrencilerine kavuşurlar.

     Atanmış, atanmamış, ücretli, sözleşmeli, kadrolu, vb. ayırt etmeksizin mesleğine gönül veren, peygamber mesleğini en güzel şekilde icra eden tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun.