Doğup büyüdüğü şehri bırakıp gurbette yaşamak zordur. Gurbette yaşayanlar geride bıraktıkları köylerine, kasabalarına şehirlerine hep bir özlem duyarlar.

Gurbet; sılaya özlem demektir, sevdiklerine hasret çekmektir…

Sık sık yoklayan bir sızıdır memleket hasreti. Yüreğini sararsa memleket hasreti açarsın Konya havalarını, hafifletirsin sızını…

Memleket hasreti çekmek; yitip giden çocukluğunu ve geri gelmeyecek bir dünyayı özlemek de olabilir bazen. Hele ki bu memleket Konya ise özlediğin şeyleri Konya'ya dönsen de özlemeye devam edeceksindir.

Memleket sevdalısı hemşerilerimiz, özlemlerini bir nebze olsun dindirebilmek, duygularını paylaşmak, dayanışma, birlik ve beraberliklerini artırmak için dernekler kurarlar. Kurdukları dernekler aracılığıyla şehirlerini, kültürlerini yaşadıkları bölgenin insanına tanıtabilmek için insanüstü gayret gösterirler.

Gurbette yaşayanların hepsi birer memleket sevdalısıdırlar.

Memleket sevdalısı hemşerilerimizin kurdukları derneklerden biri de Bursa Konyalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’dir. Bursa Konyalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Konya’nın tanıtımı için yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenliyor. Dernek, bu etkinliklerden birini de geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.

Bursa Panorama Fetih Müzesinde gerçekleştirilen Şeb-i Arus programı ile sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin temsilcisi Hz. Mevlâna Celaleddin-i Rumi, vefatının 749. yıldönümünde anıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay Belediyesi, Seydişehir belediyesi ve Cihanbeyli Belediyesi’nin destekleri ile Bursa Panorama Fetih Müzesinde gerçekleştirilen Şeb-i Arus programı büyük ilgi gördü. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen 749. Şeb-i Arus Semâ ayini ve mehteran gösterisi davetlileri mest etti.

Etkinliğe şehrin yöneticileri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları ile birlikte çok sayıda Bursalı ve Konyalı davetliler katıldılar. Şeb-i Arus Semâ ayini ve mehteran gösterisine ilgi o kadar çoktu ki salona sığmayan katılımcılar etkililiği üst kat terasında takip etmek zorunda kaldılar.

Programda Türk Tasavvuf Müziği eşliğinde Konya görselleri izlettirildi, mehteran gösterisi sunuldu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Konya'dan gelen semazenler sema ayini düzenlediler.

Bursa Konyalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği başkanı Musa bozkurt yaptığı konuşmada; bu yıl ikincisini düzenledikleri Şeb-i Arus Mevlana’yı Anma ve Anlama etkinliğinin temasını, Hz. Mevlâna’nın barış, kardeşlik ve hoşgörü mesajından ilham alarak ‘Birlik Vakti’ olarak belirlediklerini söyledi. Musa Bozkurt ayrıca Hz. Mevlana’yı anma programını Bursa’da her yıl düzenleyeceklerinin müjdesini de verdi.

Organizasyonu gerçekleştiren Bursa Konyalılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Musa Bozkurt, Başkan yardımcıları Şahin Boztepe, Halim Tanrıkut, Hakkı Arıcı, Fatih Kızıler ve Atilla Bayat günün hatırasına binaen emeği geçenlere plaket takdim ettiler.

Şüphesiz ki bu tür etkinlikler Konya’nın tanıtımına büyük katkılar sağlamaktadır. O sebeple memleket sevdalısı hemşerilerimizin emeklerine sağlık diyor ve Konya’nın tanıtımı ile ilgili etkinliklerin daha da artmasını arzu ediyoruz.