Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri, bugün başladı. Kitap severler kitaplarla ve yazarlarla buluştular.

Haydi Konya!

Haydi çocuklar, gençler, büyükler, hepiniz!

Kitap günlerini ziyaret edin, kitap alın, yazarına imzalatın, söyleşileri dinleyin, etkinliklere katılın…

Türkiye’nin kültürel alanda önemli etkinlikleri arasına giren Konya Kitap Günleri, 23 Ekim’e kadar açık kalacak olup on gün boyunca kitapseverleri kitaplarla ve yazarlarla buluşturacak.

Konferanslar, seminerler ve tiyatro gösterileriyle Konya’da 14-23 Ekim tarihleri arasında adeta bir kültür bayramı yaşanacak.

Bana göre Kitap Günleri, Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerin en önemlisidir.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Kitap Günleri’nde her yıl yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırladıklarını, bu yıl da Türkiye’nin önde gelen 450 yazarının katılacağını ve çok sayıda etkinliğe imza atılacağını belirtti. Altay, Konya Kitap Günleri’ne bütün Konyalı kitapseverleri davet etti.

On gün sürecek olan Kitap Günleri boyunca çocuklar, gençler, okurlar milyonun üzerinde kitapla, yüzlerce yazarla buluşacaklar. Kitapları yazarlarına imzalatarak alacak, söyleşilere, etkinliklere katılacaklar. Belki de heveslenip geleceğin yazarları olacaklar kim bilir...

***

Selçuklu Kongre Merkezi’nde 10 gün boyunca Türkiye’nin önemli kalemlerinin okurlarıyla bir araya geleceği Konya Kitap Günleri’nde; konferanslar, imza günleri, yazar buluşmaları, atölye çalışmaları, gösteriler ve tiyatrolarla sayısız etkinliğe imza atılarak katılımcılara adeta kitap şöleni yaşatılacak.

Konya Kitap Günlerine bu yıl en seçkin 250 yayınevi, 450 yazarıyla katılacak. Ayrıca on gün boyunca söyleşiler, etkinlikler ve atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Geçen yıl ve daha önceki kitap günlerine ben de katılmış, kitaplarımı imzalamıştım. İmza günüm hafta içi olmasına rağmen kitap fuarında yoğun ziyaretçi trafiği vardı.

Son Kitap Günlerini tam 800 bin kişi ziyaret etmiş, ziyaretçi rekoru kırılmıştı.

Bu rakamlar Konya’nın gerçekten kitap sever bir şehir olduğunu gösteriyor.

Konya Kitap Günleri kapılarını açtı.

Konyalı kitap severler, haydi Selçuklu Kongre Merkezine...