Türkiye’de tatil yapılacak yerler arasındaki en iyi alternatifler arasında olan Alanya gezilecek yerler, eminiz ki sizlerin de çok hoşuna gidecektir. Ülkemizin Akdeniz kıyısında yer alan bu güzel şehrimiz, özellikle de yaz tatillerinin en çok tercih edilen bölgelerindendir. Antalya’nın bir ilçesi olan Alanya kenti, ortalama olarak 350 bin civarı bir nüfusa sahiptir. Ancak yaz tatili sezonu geldiğinde, kent nüfusunun 1 milyona dayandığını söyleyebiliriz. Burası her ne kadar ilçe statüsünde olsa bile gezilip görülecek yerler bakımından oldukça zengindir. Eğer doya doya bir Alanya tatili yapmak istiyorum diyorsanız, ortalama olarak 20 gününüzü ayırmanız gerekecektir. Bu süre boyunca da Alanya’nın doğal güzelliklerini görebilir, tarihi kısımlarını ziyaret edebilir, kamp deneyimi yaşayabilir, sahillerinde denize girebilir ve eğlence yerlerinde ise sınırsızca eğlenmenin tadını çıkarabilirsiniz. Biz de güzel bir tatil deneyimi yaşaması için sizlere Alanya gezi rehberi olacak harika bir içerik hazırladık. Bavulunuz hazır ve enerjiniz de yüksekse, o halde buyurun Alanya gezilecek yerler deneyimimize başlayalım… Gezdiğiniz gördüğünüz veya eklemek istediğiniz yerleri yorum yaparak Gazete Alanya ekibine söyleyebilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz!

Alanya Gezilecek Yerler

Kleopatra Plajı

kleopatra-plaji

Alanya gezilecek yerler listemizde ilk olarak, ismini dünyaca ünlü Mısır kraliçesi Kleopatradan alan bir plajı tanıtmak istiyoruz. Alanya’daki Kızlar Pınarı bölgesinde yer alan Kleopatra Plajı, dönemin Roma generali Antonius tarafından Mısır kraliçesi Kleopatra’ya hediye edilmiştir. Ve söylenen rivayetlere göre Kleopatra ise neredeyse her gün bu plaja gelerek, burada yüzmüştür. Ve o günden bu yana adı hep Kleopatra olarak kalan bu güzel plaj, gerçekten de harika bir deniz suyuna sahiptir. Ayrıca plajın yapısı da oldukça temiz olmakla birlikte, burayı Alanya’da denize girilecek yerler arasına ekleyebilirsiniz. Ayrıca Mavi Bayraklı plajlar arasında da yer alan bu bölge, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz birçok tesis ve işletmeye sahip. Siz de Kleopatra Plajı’na gelerek hem burada harika bir yüzme ve güneşlenme keyfi yapabilir, hem de çevredeki işletmelerden ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Dim Çayı

dim-cayı

Tam 60 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Dim Çayı, Toros Dağları’ndan doğarak Akdeniz’e dökülür. Çay nehri suyu, gerçekten de çok soğuk olmakla birlikte aynı zamanda oldukça da temizdir. Yazın Alanya sıcağında serinlemek isteyen tatilciler, Dim Çayı’nın bazı noktalarına dalış yaparak kendilerini serinletiyorlar. Alanya kent merkezine ortalama olarak 15 kilometre uzaklıktaki Dim Çayı etrafında birbirinden güzel tesislerin yer aldığı bilgisini de sizlerle paylaşmak isteriz. Bu tesisler, yaz tatili dönemleri geldiğinde sezon boyunca on binlerce tatilciyi ağırlamaktadır. Siz de buralara gelerek Alanya tatilinize çok güzel bir deneyim katabilirsiniz.

Alanya Kalesi

alanya-kalesi

Kentin simgesel yapıtı olarak bilinen Alanya Kalesi, Helenistik dönemde inşa edilmiştir. Oldukça büyük bir yer olan bu kale, toplamda 83 kule, 140 burç , sekizgen bir minare ve tam 120 tane de sarnıçtan oluşuyor. Adeta bir açık hava tiyatrosunu andıran Alanya Kalesi’nin etrafındaki evler de yine birer tarihi yapıt niteliği taşımaktadır. Siz de bu güzel kaleyi gezerek çok eski yıllara ışık tutabilirsiniz.

Damlataş Plajı

damlatas-plaji

Alanya Mavi bayraklı plajlar arasında olan Damlataş Plajı, denize girip güneşlenebileceğiniz nadide bir güzelliktir. Görülmeye ve yaşamaya değer bir yer olan plajın kumu incecik, geniş yapılı ve deniz suyu ise tertemizdir. Yaz tatili sezonları geldiğinde, özellikle de gün ortası bir vakitte Damlataş Plajında boş şezlong bulmak neredeyse imkansızdır. Bu sebepten ötürü, plaj içerisinde dilediğiniz bir konuma yerleşmek için buraya günün erken saatlerinde gelmenizi tavsiye ederiz.

Oba Çayı

oba-cayi

Alanya’nın bir diğer çay nehri olan Oba Çayı, Toroslar’dan başlayarak git gide büyüyüp, sonra da Dim Çayı’na dökülmektedir. Kendisi başlı başına bir doğal güzellik olan Oba Çayı, çevresinde bulunan diğer doğal ve tarihi güzelliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Çay nehri kenarında bulunan restoran ve kafeler ise buraya gelen tatilcilere, Alanya yöresi ve dünya lezzetleri dahilinde birbirinden güzel seçenekler sunmaktadır. Alanya gezilecek yerler arasına Oba Çayı’nı da ekleyerek gerçekten de harika bir doğa tatili yaşayıp, enfes lezzetler deneyimleyebilirsiniz.

Kızılkule
 

Alanya’nın bir diğer simgesel yapıtı olan Kızılkule, 1226 yılında dönemin Selçuklu sultanı I. Alaeddin Keykubat tarafından inşa ettirilmiştir. Çok güzel bir manzaraya sahip olan bu kule, aynı zamanda Akdeniz savunma yapılarının da en iyi örnekleri arasında gösterilir. Kulenin yapılış amacı, deniz tarafından gelecek saldırılara karşı kenti korumak amacı taşıyordu. İlk inşa edildiği tarihten bu yana birçok kez hasar görüp tekrardan onarılan kulenen en sonki restorasyonu ise 1950 yılında yapılmıştır. Restorasyondan tam 29 yıl sonra, yani 1979 yılında ziyarete açılmış olan Kızılkule, günümüzde ise Alanya’nın en önemli turistlik yerlerinden biri olarak değerlendirilir.

Portakal Plajı

portakal-plaji

Alanya’da denize girmek diyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Portakal Plajı, oldukça temiz ve güzel bir yer olmasından ötürü mavi bayrak almaya da hak kazanmıştır. Plajın toplam uzunluğu bir kilometreyi aşıyor olmakla birlikte, buraya eş zamanlı olarak binlerce kişi gelse bile bu kalabalıklığı plajdaki hiç kimse hissetmeyecektir. Plaj denizi oldukça sığ bir yapıdadır ve yüzmeyi bilmeyen kişiler bile burada diledikleri gibi denize girerek eğlenebilirler. Alanya tatiliniz esnasında güzel bir deniz, kum ve güneş üçlemesi yapmak istiyorsanız, Portakal Plajı tercihini sizlere kesinlikle öneririz.

Sapadere Kanyonu

sapadere-kanyonu

Ülkemizin eşsiz bir güzelliği olan Sapadere Kanyonu, Alanya kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Bu kanyon, 2008 yılında Alanya kaymakamlığı katkılarıyla düzenlenip kent turizmine kazandırıldıktan sonra, tatilciler tarafından daima büyük ilgi görmüştür. Toplam uzunluğu 700 metre ve yüksekliği de 400 metre civarında olan Sapadere Kanyonu’nda, tatilcilerin rahatça ilerleyip bölgeyi gezebilmesi için çelik halatlı yollar inşa edilmiştir. Kanyon sahasına giriş yapıp 300 metre kadar da ilerledikten sonra sizleri muhteşem bir şelalenin bekliyor olduğunu da söylemek isteriz. Ayrıca şelale suyunun dökülmüş olduğu gölete girip şöyle güzelce serinleyebilirsiniz. Yine kanyon sahasına göz atacak olursak, burada restoran ve kafe işletmelerinin olduğunu da görüyoruz. Adeta bir cennet köşesi olan Sapadere Kanyonu’nda güzel bir yürüyüş yaptıktan sonra, burada bulunan kafe ve restoranlardan bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Alanya Tersanesi

alanya-tersanesi

Alanya tarihi yerler arasında büyük bir öneme sahip olan Alanya Tersanesi, harika bir mimari tasarıma sahiptir. Selçuklu hükümdarı I. Alaeddin Keykubat tarafından 1228 yılında açılışı gerçekleşen bu yapıt, 1960’lı yıllara kadar tersane olarak kullanılmıştır. Oldukça sağlam bir yapıya sahip olan bu tersane, günümüzde ise denizcilik ve gemi temalı bir müze olarak kullanılıyor. Siz de Alanya Tersanesi’ni ziyaret ederek hem bu müzeyi gezebilir, hem de Akdeniz’in o güzel manzarasını seyredebilirsiniz.

Ulaş Plajı

ulas-plaji

En güzel şekilde yüzüp güneşlenebileceğiniz bir yer olan Ulaş Plajı, ziyaretçileri için aynı zamanda piknik yapma olanağı da sunmaktadır. Kumu incecik ve tertemiz olan bu güzel plaja gelerek, öncelikle burada dilediğiniz gibi yüzme keyfi yapabilirsiniz. Bu güzel aktiviteden sonra ise plaj bölgesindeki dilediğiniz bir yerde, sevdiklerinizle güzel bir piknik sofrası kurarak tatilinize renk katmış olursunuz. Eğer siz de deniz ve piknik ikilisini bir arada deneyimlemeyi seviyorsanız, Alanya gezilecek yerler listeniz Ulaş Plajını da dahil edebilirsiniz.

Türbelinas Yaylası

Türbelinas-Yaylası

Alanya kent merkezine 35 kilometre kadar bir uzaklıkta olan Türbelinas Yaylası, Toros Dağları’nın sırtlarında var olup, gelen misafirlerine ise eşsiz bir doğa deneyimi yaşatmaktadır. Yemyeşil ve mis kokulu bir yer olan bu güzel yaylaya geldiğinizde, huzur ile sessizliğin tadını en güzel şekilde çıkarma fırsatı yakalayacaksınız. Yaz aylarında Alanya tatili yapmak her ne kadar keyifli olsa da bu kentin sıcağı sizleri bir hayli bunaltabilir. İşte tam da bu durumda biraz serinlemek, şehrin gürültü ve stresinden kaçmak, ayrıca da eşsiz bir doğal güzelliğe şahit olmak için rotanızı Türbelinas Yaylası’na çevirebilirsiniz.

Alanya Seyir Terası

Alanya Seyir Terası

Alanya manzara izlenecek yerler arasında değerlendirebileceğiniz Alanya Seyir Terası, sizlere Alanya kenti ve ayrıca uçsuz bucaksız bir Akdeniz manzarası sunacaktır. Bu manzarası ayaklarınız altına alarak, sadece seyretmek bile başlı başına bir tatil aktivitesi olup, içinizi huzurla dolduracaktır. Ancak Alanya Seyir Terası’nda yapılacak şeyler sadece buradaki manzarayı izleyip fotoğraflamak ile de sınırlı değildir. Eğer çocuklarınızla geldiyseniz onları burada bulunan parkta eğlendirebilir, sizler de seyir terası bölgesinde yer alan kafede bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Doğu Plajı

dogu-plajı

Alanya Yarımadası’ndan başlayan Gazipaşa’ya kadar uzanan Doğu Plajı, güzel bir kumsala ve serin de bir deniz suyuna sahiptir. Plaja ismini veren kişi ise 1226 yılında Alanya bölgesini fetheden I. Alaeddin Keykubat olarak biliniyor. Buranın bir diğer adı Keykubat plajı olarak da biliniyor olmakla birlikte, plaj içerisinde ayrıca yürüyüş yolları, parklar ve birbirinden güzel tesisler de mevcuttur. Doğu Plajı, birbirinden eğlenceli su sporlarının da yapıldığı bir yer olduğu için dilerseniz sizler de profesyonel kişilerin gözetiminde bu su sporlarını deneyimleyebilirsiniz.

Gedevet Yaylası

Gedevet-Yaylası

Deniz seviyesinden tam 1100 metre yükseklikte yer alan Gedevet Yaylası, Alanya kent merkezine 21 kilometre uzaklıktadır. Yayla bölgesinde bazısı villa ve bazısı da çiftlik evi olmak üzere 1500’ü aşkın yapıt mevcuttur. Tam bir oksijen deposu olan yayla, Alanya hafta sonu gezilecek yerler kategorisi dahilinde de sıkça tercih ediliyor. Siz de Alanya tatil serüveniniz esnasında Gedevet Yaylası’na gelerek buradaki harika doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Alanya Arkeoloji Müzesi

Alanya-Arkeoloji-Müzesi

Oldukça geniş kapsamlı bir yapıt olan Alanya Arkeoloji Müzesi, 1967 yılında inşa edilmiştir. Müze içerisinde genel itibariyle Ankara Anadolu Medeniyetler Müzesi’nden getirilen Urartu, Lidya, Frig ve Tunç Çağı dönemi eserleri ile Klasik, Arkaik, Hellenistik, Bizans ve Roma dönemlerine ait eserler mevcuttur. Müzenin yapılış amacı, Alanya ve Türkiye genelindeki birbirinden güzel tarihi eserleri tek bir çatı altında toplayarak, tüm bunları halkın ziyaretine sunmak yönündedir. Eğer siz de tarihi eserleri görüp incelemeyi seviyorsanız, Alanya Arkeoloji Müzesi’ne gelmenizi kesinlikle tavsiye ederiz.

İncekum Plajı

>

incekum-plajı

Alanya plajları arasında eşsiz bir güzelliğe sahip olan İncekum Plajı, aynı zamanda kolayca ulaşılabilen bir bölgedir. Plaj kumu incecik bir yapıda olup, deniz suyu ise oldukça sığdır. Yani yüzmeyi çok da fazla bilmeyen tatilciler ve çocuklu aileler, İncekum Plajı’nı gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Ayrıca plajın hemen arka tarafında bulunan yemyeşil çam ağaçları ise buraya ayrı bir hava ve estetiklik katıyor. Eğer siz de Alanya’da nerelerde denize girilir diye merak ediyorsanız, bu yerler arasından İncekum Plajı’nı tercih edebilirsiniz.

Gökbel Yaylası

Gökbel-Yaylası

Sizden bir an için gözlerinizi kapatmanızı ve kendinizi mükemmel bir doğal ortamda hayal etmenizi istiyoruz. İşte, tam da o esnada hayal etmiş olduğunuz görüntü ve tabiat, tam olarak Alanya’nın Gökbel Yaylası ile aynı sayılabilir. Çünkü burası, gözümüzü kapatıp da hayal edebileceğimiz o cennet köşeleri kadar güzel, huzurlu ve tertemizdir. Deniz seviyesinden 2 bin 50 metre yükseklikte ve Alanya ilçe merkezine ise 60 kilometre uzaklıkta yer alan Gökbel Yaylası, birbirinden güzel tatil aktivitelerinize de ev sahipliği yapacaktır. Bu güzel yaylaya gelerek burada yürüyüş yapabilir, bisiklet turlarına katılabilir, piknik sofranızı kurabilir ve dilediğiniz yerde de kamp deneyimi yaşayabilirsiniz.

Alanya Atatürk Evi ve Müzesi

Alanya-Atatürk-Evi-ve-Müzesi

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 1935 yılında Alanya ilçesini ziyaret etmiştir. Ve bu ziyaret sırasında atamızın konaklamış olduğu ev ise 1984 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenerek, Alanya Atatürk Evi ve Müzesi olarak halk ziyaretine açılmıştır. Genel itibariyle Atatürk’ün şahsi eşyalarının yer aldığı müzede, tam 295 farklı eser mevcut. Alanya Atatürk Evi ve Müzesi eserleri arasında Atamızın Alanya ilçe ziyareti esnasında çekildiği fotoğraflar, Alanya halkına yazdığı yazı, tarihi belgeler, Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına ait madeni ve kağıt paralar, pullar ve diğer hatıra paraları yer almaktadır. Siz de Alanya gezilecek yerler listenize maneviyatı yüksek bir rota eklemek isterseniz, Alanya Atatürk Evi ve Müzesi sizler için harika bir seçenek olacaktır.

Fuğla Plajı

Alanya ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Fuğla Plajı, ilçedeki en sessiz ve sakin plajlardan biri olarak bilinir. Oldukça merkezi bir konumda bulunan bu güzel plaj, aynı zamanda harika bir koy bölgesi içerisinde kalıyor. Tekne yolculuklarının da en uğrak noktalarından biri olan Fuğla Plajı’nı, günübirlik tatil yerleri arasında tercih edebilirsiniz. Gürültü ve kabalıktan uzak kalarak, az insanın olduğu bir yerde yüzme ve güneşlenme keyfi yaşamak isterseniz, Fuğla Plajı’nı sizlere kesinlikle tavsiye ederiz. Ayrıca plaj bölgesinde yer alan restoranlar, sizlere birbirinden harika lezzetler sunacaktır.

Tokar Yaylası

Demirtaş nahiyesinin kuzeyinde yer alan Tokar Yaylası, Alanya ilçe merkezine 40 kilometre uzaklıktadır. Yaylanın genel yapısı eğimli olmakla birlikte, burada güzel bir konuma kamp çadırınızı kurarak harika bir manzara ve doğa eşliğinde yaylada konaklayabilirsiniz. Tokar Yaylası’nda yapılacaklar arasında ise bisiklet turu, kampçılık, piknik, yürüyüş, trekking ve dağcılık gibi aktiviteler yer alıyor. Ayrıca bu güzel yaylada mangal keyfi yapmanın o güzel hissiyatını da mutlaka yaşayıp deneyimlemenizi öneriyoruz.

Mahmutlar Plajı

Alanya ilçesinin Mahmutlat belgesinde bulunan ve beldenin adını almış olan Mahmutlar Plajı, toplam 5 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Alanya’nın en sessiz plajlarından biri olan bu bölge, yaz aylarında adım atacak yer olmayan kent için oldukça ideal bir plaj seçeneğidir. Günün dilediğiniz saatinde gelebileceğiniz ve mutlaka da yer bulabileceğiniz Mahmutlar Plajı’nı Alanya gezilecek yerler listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Damlataş Mağarası

200 metrekarelik alanı kapsayan sarkıtlardan oluşan Damlataş Mağarası, 1948 yılında mayın patlaması sonucunda oluşmuştur. Milyonlarca yıl önce oluşmuş olan bu güzel mağara, Alanya’ya gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da sıkça ziyaret ediliyor. Ayrıca mağara içerisindeki havanın astım ve alerjik hastalıklarına iyi geldiği yönündeki söylemler, Damlataş Mağarası’nı gezip görmek isteyen kişi sayısını ciddi oranda artırıyor. Mağaranın özelliklerinden bahsedecek olursak, 30 metrelik bir uzunluğa sahip olduğunu söyleyebiliriz. Aydın ilçesinin nadide bir doğal güzelliği olan Damlataş Mağarası’nı sizler de mutlak gezip görmelisiniz.

Kaygıcak Plajı

Genel itibariyle sessiz ve sakin bir yapıya sahip olan Kaygıcak Plajı, Alanya ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıktadır. Ancak plaj denizinin genel yapısı derin olduğu için burada yüzmek istediğinizde çok da fazla açıklamamanızı ve çok dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Plajın hemen arka tarafında ise bir adet tesis yer alıyor olmakla birlikte, bu tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Yine burada misafirlerin kullanımı için tuvalet ve duş alanları da mevcuttur.

Kestel Plajı

Alanya ilçesinin 5 kilometre yamacında olan Kestel Plajı, tam 2 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Devasa büyüklükte bir yer olan bu plajda yüzme ve güneşlenme keyfinin yanı sıra diğer bazı eğlence etkinliklerini deneyimlemeniz de mümkün. Park içerisinde yer alan birbirinden güzel oyun alanları, gerçekten de çok seveceğiniz ve doyasıya eğleneceğiniz niteliktedir. Eğer siz de hem Alanya ilçe merkezine yakın olmak, hem güzel bir plaj keyfi yaşamak ve hem de diğer farklı eğlence etkinliklerini deneyimlemek istiyorsanız, Kestel Plajı’na kesinlikle gelmelisiniz.

Fosforlu Mağara

Alanya’nın gezilip görülecek yerleri arasında apayrı bir güzellik olan Fosforlu Mağara, adeta cennete açılan bir kapı niteliğindedir. Mağaranın giriş kısmında oldukça belirgin bir şekilde belli olan ve adeta yansıma yapıyor görünümü sunan eflatun deniz suyu rengi, bakmalara doyamacak güzelliktedir. Siz de bu güzelliği yerinde görmek ve küçük teknelerle birlikte mağara gezip görmek istiyorsanız, Fosforlu Mağara’yı sizlere kesinlikle öneririz.

Dim Mağarası

Kestel mevkiinde bulunan Dim Mağarası, Alanya ilçe merkezine yaklaşık olarak 11 kilometre uzaklıktadır. Toplam uzunluğu 410 metre olan bu mağaranın, yalnızca 360 metrelik bir kısmı ziyarete açıktır. Türkiye’nin en güzel mağaraları arasında gösterilen bu doğal güzelliği gezip görmek, eminiz ki Alanya tatilinize harika bir renk katacaktır. Mağara içini harika bir şekilde dizayn eden yetkililer, burayı düzenli olarak havalandırmakta, içerideki sıcaklığı sabit tutmakta ve gelen ziyaretçilere de en iyi mağara deneyimini yaşatmaktadır. Siz de Alanya gezilecek yerler listenize Dim Mağarası’nı da ekleyerek, eşsiz bir deneyime adım atabilirsiniz.

Alanya Aquapark

Alanya ilçe merkezinde yer alan Alanya Aquapark, devasa bir eğlence merkezidir desek çok da abartmış olmayız diye düşünüyoruz. Tam 16 farklı su kaydırağı seçeneğinin bulunduğu Alanya Aquapark, aynı zamanda birbirinden güzel dalga havuzu, açık hava diskosu, 70 metrelik bungee jumping be 300 metrelik rafting parkurlarına sahiptir. Hem çocuklar ve hem de yetişkinler için eğlencenin merkezi olan bu harika tesisi mutlaka tercih etmelisiniz.

Syedra Antik Kenti

Alanya ilçe merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Syedra Antik Kenti, tarihi bulgu ve araştırmalara göre 7’inci yüzyılda inşa edilmeye başlanmış bir yerdir. İnşa edildikten sonra ise 13’üncü yüzyıla kadar yaşamın devam ettiği bu antik kent, daha sonrasında ise bazı sebeplerden ötürü derk edilmiştir. Kente geldiğinizde ise burada yer alan ve günümüze kadar varlığını korumayı başarmış surlar, dikkatinizi ciddi şekilde çekecektir. Alanya gezilecek yerler serüveninizde tarihi bir kent olsun istiyorsanız, Syedra Antik Kenti’ni de yine bu listeye dahil edebilirsiniz.

Lotape Antik Liman Kenti

Selefkiler kralı Antiokhos tarafından kurulmuş bir yer olan Lotape Antik Liman Kenti, günümüzde mutlaka gezilip görülmesi gereken bir tarihi değerdir. Antik kenti ziyaret ettiğinizde, burada kilise, akropol, nekropol, hamam ve caddeler göreceksiniz. Büyük oranda yıpranmış ve neredeyse tamamen yıkılmış olan bu antik yapıtlar arasındaki en sağlam şekilde kalmayı başarmış olanı ise hamamlardır. Deniz kenarının hemen kenarında bulunan Lotape Antik Liman Kenti, kendi zamanının en önemli kentlerinden biriydi. Artan düşman baskıları ve savaş esintileri yüzünden buranın tamamen terk edildiği düşünülüyor.

Ayayorgi Kilisesi

Alanya gezilecek tarihi yerler arasında gösterebileceğimiz Ayayorgi Kilisesi, M.S. 6’ıncı yüzyılda inşa edilmiş bir yapıttır. Bizans Devleti tarafından inşa edilmiş olan Ayayorgi Kilisesi; Helenistik Dönem, Bizans Dönemi ve Selçuklu Dönemi olmak üzere toplam üç farklı döneme tanıklık etmiştir. Kilise, Selçuklu Devleti himayesine geçtikten sonra, mescit olarak kullanılmaya başlanmıştır. Siz de tamamen ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceğiniz Ayayorgi Kilisesi’ni Alanya gezilecek yerler arasına dahil edebilirsiniz.

Gazete Alanya Facebook Sayfasını beğenerek son dakika gelişmelerinden haberdar olun.