Virüs kurgusu toplumları nereye savuracak. Dünyayı yeniden dizayn edecekler, yavaş yavaş sistemlerini devreye sokuyorlar, bunlardan biride bilgisayarlı uzaktan eğitim. Virüsün kurgu olduğunu bilmek ayrı, virüsün sağlık sistemini çökerteceğini bilmek ayrı . Bizim uyarılarımız sağlık sisteminin çökmemesi. Bulaşıcı ve tehlikeli kim için? Önce sağlıkçılar için. Sistemi kaç yılda kurdun ? Tekrar kurmak için kaç yıl gerekir?

Eğitimde uzun zamandır kıyaslamayı gelişmiş ülkelerle yapıyorduk . Gelişmiş ülkelerde öğrenciye ÖZGÜVEN veren bir sistem üzerinde çalışılıyordu. Zengin bir ailenin çocuğu garson olabiliyordu. Amaç neydi toplumu insanları tanıması, yarın babasının yerine geçince üretimi bilen , işçiyi , emeği bilen insan olsun, Canavar , egolu bir insana dönmesin. Almanlarla 17 yıl ortaklık yaptım. Dirk O. İnşaat şirketi ve 3 kızı vardı. Mimar olanı yanına almadı, halbuki kendi şirketinde 11 mimar ve mühendis vardı. Berlin'de kızı iş buldu , Türkiye'de toplantımız başlamadan önce Dirkin gözlerinin yaşlandığını gördüm , ne oldu dedim , başardı dedi , kızı tuvaleti içinde bir oda tutmuş , iş bulmuş , !! Başardı ? 3 yıl öncede şirketine almış . Dirk Türkiye’deyken ilk iş çalışanlarının ödemelerini bir bir takip ediyordu. Onlara çok düşkündü. Kızına mezuniyet hediyesi ahşaptan oyulmuş küçük bir mücevher kutusu ! Diğer kızlarına da aynısını uyguluyormuş. ŞİRKETE PATRON OLMAYA DEĞİL, ÜRETMEYE HAZIRLIYOR.

Türkiye uzun zamandır egolu yönetici yetiştiriyordu. Bu ne demek .

ÖĞRENCİNİN YERİNE, HERŞEYİ YAPAN VELİLER

öğrenciye sen derslerini yap büyük adam ol , ben yaparım, üretmeyen egolu yönetici zemini. Emek ve insanın öğretilmediği sistem , veli haklı neden? İki tane sınav var ? Her şeyi o belirliyor??!! Sonuç sınava hazırlanan , muhakeme edemeyen soru çözen egoist bir gelecek . Emeği öğretsek üretim olur , ara sınıflar meslek lisesine gider, konu çok uzun bir kitap yazılır. Bunun sebebi fakir bıraktığın halk yemiyor, içmiyor çocuğum kurtulsun diye , sınıf atlasın diye , egolu çocuk yetiştiriyor. Yanlıştı zaten. Orta sınıf gelir seviyesini çökerten hükümetler , kapitalist düzenin devamı için ,, fakirin daha fakir, zenginin daha zengin olduğu düzenin dişlileri arasında öğüttüler insanları. Hak aramadın hiç.

Şimdi evde uzaktan eğitim , egolu çocuklarımız gece çetleşmekten geç yatıyor , sabah ders programına kalkamıyor. Neden o disiplini , o sorumluluğu vermediğimiz için. Yatağını dahi düzeltmiyor, halbuki her şey önce bunları öğretmekten geçer , disiplinli olmak başarmaktır. Sayın velim zorlanıyorsun, çünkü her şeyi öğretmenden bekliyorsun. Halbuki ailede ve okulda olacak eğitim ayrı ayrıdır. ( bunu yaptınız diye eleştirmiyorum , böyle bir düşünce

yaratıldı)!lütfen çocukları zamanında yatırıp, zamanında kaldırın , sorumluluklar verin, yorulmayın. Disiplin sağlayın. Dersler artık hem öğrenci , hem öğretmen idareciler tarafından tek tek takip edilebiliyor. İdareci bekliyor tam derse ara verdilerimi selam veriyor , ben burdayım diyor. Evde şahitim. Başka bir boyuttayız. Çok tartışacağız. Yeni virüsler gelebilir. Biz bir önceki eğitimi anlamamışız , ( anlamayalım , üretime geçmeyelim, emeğin değeri olmasın diye uğraştık) sayın velilerim görüşlerimi gelecek yazılarımda inceleyerek , araştırarak size aktaracağım. Çünkü dünyayı tek merkezden , daha kolay idare edilebilir , üretimi robotların aldığı bir döneme evrileceğiz,, İNSANOĞLU ne olacak? . Eğitim sistemi ? Toplum olma, kültür, gelenek, inanç gelecek elli yılın planı yapılmalı.

EVDE EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ İDİ, YİNE ÖYLE OLACAK. ÖĞRETİM ?

Onun teknik alt yapısı hazır , sorun yok,, Toplumu yanlış dizayn her harekete karşı devrim hareketi olur. Buda sizlerin sayesinde olur. 70 yıldır Türk Milli Eğitimi dizayn edenler , aslında ailede

ne varsa ondan yararlanmıştır. Çoçuklarını tarikatlara rahatlıkla gönderen veliler. Fetö sizin için hala bir ders olmadığını , çok iyi biliyorum, okulda bazı konuları zorlayarak anlatıyorduk, şimdi daha çok sizi örnek alacak. Çoçuklar ,ailede ne varsa aynısı var olacak.Müfredatla daha rahat oynanabilecek, milli devletler kalacakmı?? Egolu yöneticilerede gerek kalmayabilir. Bilim beynini Yok eden sistemlere hizmet eden insanım , gelecek zorluklara nasıl direneceğiz,, yüz yüze eğitim ( Milli Eğitim) olmazsa ne olacak. Şimdiki gibi tarihi kahramanlarına iftira , emeğini sömürme, başka kültürlerle esas milli kültürünü Yok etmeye karşı sizin bilgili olmanız lazım. Geldiğimiz bugünlere verdiğimiz sınavlar çok kötü.

Şimdi çoçuklarımızı kaldıralım derse hazır olsunlar , bu dönemi bari kaybetmeyelim. Bu konuyu biz kırk yıl önce Okuduk ama görmeden ana sorunu bilemeyiz. Okul bitirmiş veya bitirmemiş annelerden çok ,enerjisi evde disiplin sağlayabilen aile büyükleri , hep beraber çoçuklarımıza ortam sağlayalım. Bizim evde mesai başladı. Çalışan anneler , babalar veya çalışmayanlar sevginizi onlara karşı sabırla disipline edin. ÖZGÜVEN vereceğiz- ego değil. Gözlemlerinizi paylaşalım, geleceğin eğitimine hazırlıklı olalım. Sizlerde bizi bilgilendireceksiniz artık.