Haftanın sıkıcı maçları Pazar gününe denk gelmiş. Birbirinde sıkıcı üç maçın ilki Pazar akşamı ligde kalmak isteyen Ankaragücü ile Galatasaray arasında oynandı. İlk yarısı 0-0 geçen maçın 62. dakikasında ev sahibi ekip Scarione’nin penaltı golü ile 1-0 öne geçti Başka gol olmayınca maçı Ankaragücü 1-0 kazandı.

               Galatasaray; Topla oynamayı domine etti, oyunu rakip sahaya yıktı, ortadan kısa paslarla saldırdılar. Uzaktan şutlarla ve duran toplarla etkili olmaya çalıştı. Bitiricilikte zayıftılar. Agresiftiler.

               Ankaragücü ise; Sağ taraftan saldırdılar, uzaktan şutları tercih ettiler, topla oynama oranlarına göre yüksek miktarda şut çektiler. Duran toplarla etkili olmaya çalıştılar. Bitiricilikte zayıftılar. Topu sık kaptırdılar, agresiftiler, bitiricilikte zayıftılar.

               Ligin rahat iki takımından Avrupa mücadelesi eden Alanyaspor, Antalyaspor’a konuk oldu. İyi futboluna alıştığımız Alanyaspor’u sahada çok aradık. İkinci yarı hücum hattını kuvvetlendiren Antalyaspor’un hücumcuları da fazla etkili olamadılar. 22. dakikada Jahoviç’in attığı tek gol maçın skorunu belirledi ve Antalyaspor evinde Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti.

               Antalyaspor; Sahaya yayılarak oynadılar. Rakipten sık top çaldılar, sağ taraftan saldırdılar. Duran toplarla etkili olmaya çalıştılar. Sık top çaldırdılar. Bitiricilikte zayıftılar.

Alanyaspor ise; Topla oynamayı domine ettiler, sağ taraftan saldırdılar, rakipten sık top çaldılar. Uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştılar. Sık top kaptırdılar. Bitiricilikte zayıftılar.

               Ligin zirvesinden kopmak istemeyen Fenerbahçe ile Sivasspor maçına pandemi döneminde kötü sonuçlar alan Sivasspor maça istekli başladı. 9. dakikada penaltıdan Kone ile 1-0 öne geçti. Fenerbahçe 27. dakikada Deniz Türünç ile beraberliği yakaladı. Maçın 44. dakikasında Emre Kılınç Sivasspor’u 2-1 galibiyete taşıyan golü atıyor.

               Fenerbahçe; Topla oynamayı dömine etti. Kısa paslarla, sol taraftan saldırdılar. Bireysel yetenekleri ile pozisyonlar yarattılar. Uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştılar. Çok top kaptılar. Agresiftiler.

               Sivasspor ise; Ortadan saldırdılar. Araya toplarla pozisyonlar yarattılar. Uzun topları tercih ettiler. Topa sahip olma oranlarına göre fazla miktarda şut çektiler. Topu sık kaptırdılar. Çok fazla bireysel hata yaptılar. Agresiftiler.

               Pazar gecesi ise maç izlemekten kafa döndüren bir trafik vardı. Hep söylediğim gibi düşme hattındaki takımlar zirvedeki takımları iyice zorluyorlar. Ligin zirvesini zorlayan Beşiktaş, Malatya deplasmanında 52. dakikada Caner Erkin’in penaltı golü ile sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Malatyaspor; Ortadan saldırdı, uzun topları tercih ettiler ve uzaktan şut çektiler. Bitiricilikte zayıftılar, sık ofsayta yakalandı ve tehlikeli noktalarla faul yapıp frikek verdiler.

Beşiktaş ise; Topla oynamayı dömine etti, sahaya yayılarak oynadı ve sol taraftan saldırdı.

Ligden düşme korkusu yaşayan Konyaspor şampiyonluğunu ilan etmek isteyen Başakşehir’i konuk etti. Konyaspor bu sezonun en iyi futbolunu oynadı. İnsan şimdiye kadar ne yaptınız demeden kendini alamıyor. Maçta Başakşehir 3. dakikada bulduğu penaltıyı Edin Visca’nın gole çevirmesi ile 1-0 öne geçti. Golden sonra Konyaspor oyun hakimiyetini ele geçirdi. 20. dakikada Miya ile beraberliği 28. dakikada Ömer Şahiner ile 2-1 öne geçti. 45+1’de Miya kendinin ikinci takımını 3-1 öne geçiren golü attı. İkinci yarı 70. dakikada Volkan Fındıklı’nın kendi kalesine attığı golle fark bire indi 77. dakikada Elia Başakşehir’i 3-3 beraberliğe taşıdı. Maçın 85. dakikasında Skubiç Konyanın 4-3’lük galibiyetini ilan etti.

Konyaspor; Sahaya yayılarak oynadı. Ara paslarla kanatlardan ve ortadan etkili olmaya çalıştılar. Bitiricilikte güçlüydüler.

Başakşehir ise; Oyunu rakip sahaya yıkmaya çalıştılar. Sağ taraftan saldırdılar, orta açmayı denediler. Duran toplardan etkili olmaya çalıştılar. Bitiricilikte güçlüydüler.

Ligin diğer şampiyon adayı Trabzonspor ligde kalmak isteyen Denizlispor’a konuk oldu. Trabzonspor 14. dakikada Ekuban ile 1-0 öne geçti. İlk yarı Trabzon’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya Denizlispor golle başladı. 46. dakikada Hadi Sacko Denizlispor’u beraberliğe taşıdı. Maçın 84. dakikasında Oscar estupinan ile Denizlispor şampiyonluk kovalayab Trabzonspor’u 2-1 yendi.

Denizlispor; Ortadan ve sağ taraftan saldırdılar. Uzun topları ve araya pasları tercih etiler. Bireysel yetenekleri ile etkili olmaya çalıştılar. Duran toplarla etkili olmaya çalıştılar. Bitiricilikte güçlüydüler.

Trabzonspor ise; Topla oynamayı domine etti. Oyunu rakip sahaya yıktı. Ortadan saldırdı, fazla miktarda şut çektiler. Hem kanatlardan, hemde ara paslarla etkili olmaya çalıştılar. Duran toplarla etkili olmaya çalıştılar. Bitiricilikte zayıftılar. Agresiftiler.,

Ligin son iki haftasına girerken, şampiyonluk yarışındaki iki takımda öne geçmesine rağmen sahadan mağlup ayrıldı. Pazartesi akşamı şampiyonluk ve ligde kalması mücadelesi veren takımların keyif veren maçlarına sahne oldu. Özellikle Konyaspor için “şimdiye kadar ne yapıyordunuz?” diye sormadan edemiyorum. Bu oyuna yakın oyunlar oynasalar bile ligin rahat ekiplerinden birisi olabilirdi. Şampiyon adayları ise sanki şampiyonluktan korkuyorlar. Birbirlerine şampiyonluğu ikram ediyorlar ama kimse o kupaya uzanamadı. Başakşehir oturup kalksın da şampiyonluk yarışını üç büyüklerle yapmadığına şükretsin. Yoksa önceki seneler gibi şampiyonluk elinden kaçabilirdi. Sanırım bu hafta ligin kaderini yine düşmeme mücadelesi verecek takımlar belirleyecek. Hep birlikte izleyip göreceğiz, kim şampiyon olacak. Ama gerçekleri de göz ardı etmemek gerekir. Başakşehir çok önemli bir avantaj yakaladı. Bu avantajı kolay kolay kaptırmaz gibi geliyor. Yine de şampiyonu kutlamak için matematiksel şampiyonu beklememiz gerekir.