Türkiye Futbol Federasyonu, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremde vefat eden Alanyaspor’da uzun süre görev yapan ve en son Hatayspor’da görev alan Taner Savut’un ismi, kariyer yolculuğunda çok önem verdiği eğitim programlarında yaşayacak.

TFF, Tanet Savut’un isminin yaşatılmasıyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

Eğlence doruğa ulaştı: Alanya'da en renkli festival Eğlence doruğa ulaştı: Alanya'da en renkli festival

Türkiye Futbol Federasyonu, ilk kez 2017 yılında yapılan TFF Futbol Yöneticiliği Sertifika Programı’na katılıp ilk belgeyi alan yöneticilerden olan Taner Savut’un isminin, bundan sonra her yıl gerçekleştirilmesi planlanan bu sertifika programına verilmesi kararını aldı.

Sportif Direktör olarak profesyonel kulüpler ile sözleşme imzalayacak kişilerin, belirlenen eğitim aşamalarını geçerek ‘TFF Taner Savut Futbol Yöneticiliği Sertifikası’na sahip olmaları gerekecek. 9 ay sürecek program, 7 ayrı modül üzerinden çevrim içi ve yüz yüze eğitimlerden oluşuyor. Sertifika programına başvurular hakkında ilerleyen günlerde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Bu vesileyle 6 Şubat depreminin yıl dönümünde Taner Savut’u bir kez daha saygı ve rahmetle anarken, kederli ailesine, yakınlarına, Atakaş Hatayspor ve Türk spor camiasına baş sağlığı diliyoruz. Depremde yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyor, bir daha böylesi felaketlerin yaşanmamasını temenni ediyoruz.