Alanya kamuoyunun yakından tanıdığı Mehmet Hacıkadiroğlu, 26 Ağustos 1922'de Kocatepe’den başlayan Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun yıl dönümü vesilesiyle dikkat çeken bir mesaj yayımladı. Bağımsızlık ateşinin sadece bilinen isimlerle değil, topyekûn bir milletin fedakârlığıyla yakıldığını vurgulayan Hacıkadiroğlu, cephede ve cephe gerisinde destan yazan isimleri unutmadı.
İSİM İSİM KAHRAMANLARI ANDI
Yayımladığı mesajda Miralay Reşat Çiğiltepe, Fahrettin Altay, Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir gibi komutanların stratejik rollerine değinen Hacıkadiroğlu; Şerife Bacı, Kara Fatma ve Gördesli Makbule gibi kadın kahramanları da andı. Yerel direnişin simgesi olan Yörük Ali Efe, Yahya Kaptan ve istihbarat alanında görev yapan İngiliz Kemal gibi isimlerin bağımsızlığa giden yoldaki katkılarına vurgu yaptı.
TARİHSEL HAFIZA GELECEĞE TAŞINMALI
Zafer Haftası'nın önemine dikkat çeken Hacıkadiroğlu, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle andı. Türkiye Cumhuriyeti’nin hangi zorluklarla ve nasıl büyük bir dayanışmayla kurulduğunun gelecek nesillere mutlaka aktarılması gerektiğinin altını çizdi.





