Mevsim değişikliği sebebiyle bağışıklık sisteminiz zayıflayabilir ve grip, nezle, farenjit ve bronşit gibi enfeksiyonlarla mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz.Özellikle yaklaşan soğuk günler ve mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek çok önemli.Eğer sık hasta oluyorsanız, bağışıklık sisteminiz zayıf olabilir ve sisteminizi güçlendirmeniz gerekebilir.Bağışıklık sistemimiz bizi korur ve sağlıklı kalmamızı sağlar.Gün içinde tükettiğimiz besinler ve yaşadığımız çevre bağışıklık sistemimizin durumunun başlıca belirleyicileridir.Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmanın yolu beslenmenizden geçer. İşte bağışıklık sisteminizi güçlendirecek 6 beslenme önerisi !

1) Vücudun savunma mekanizmasının bir parçası olan proteinleri beslenmenizden eksik etmemelisiniz.Deniz ürünleri, yağsız et, kümes hayvanları, yumurta, fasulye, bezelye ve soya ürünleri gibi protein çeşitlerine her gün öğünlerinizde yer vermelisiniz.

2) Antioksidan içeriği yüksek olan sebze ve meyveler tüketmelisiniz.Kırmızı, koyu yeşil, turuncu sebze ve meyveler gibi antioksidan bakımından zengin olanları beslenmenizde 4-5 porsiyon halinde bulundurmalısınız.

3) Çay, kahve gibi kafein içeren içecekler yerine C vitamini kaynağı olan kuşburnu çayını , rahatlatıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici yeşil çayı, rezene, melisa, papatya ve ıhlamur, gibi bitki çaylarını tercih etmelisiniz.

4) En önemli ihtiyaçlarımızdan olan suyu günde en az 2.5L kadar tüketmelisiniz.

5) Olgunlaşmamış muz, bamya, pırasa, elma, yer elması, pancar, kereviz gibi prebiyotik kaynağı olan ve yoğurt, kefir, salatalık turşusu, komşu çayı gibi probiyotik kaynağı olan besinleri tüketerek bağışıklığınızı güçlendirebilir ve hastalık riskini azaltabilirsiniz.

6) Haftada 1 öğün balık tüketmeyi unutmayın.Kaliteli protein olan balıkta yüksek miktarda bulunan omega-3 yağ asitlerinden ve D vitamini, fosfor ve kalsiyum minerallerinden yararlanarak güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olabilirisiniz.