Ayasofya 86 yıllık uzun bir aradan sonra bugün Cuma namazıyla birlikte asıl hüviyeti olan cami vasfına dönüyor. Çok şükür bugünleri de gördük.

     Merhum Başbakan Erbakan; "Ayasofya, hakkın batıla galebesinin sembolüdür" demişti. Hamdüsenalar olsun Hakk, batıla galebe çaldı.

     Menderes, Türkeş, Erbakan ve Özal’ın hayalinde olup da başarmaları nasip olmayan, Türk Milleti’nin bir hayali daha gerçekleşiyor, Ayasofya Camisinde bugün Cuma namazı kılınıyor.

***

     Ayasofya’nın ibadete açılması milli iradenin tecellisidir. Türk Milleti adına karar veren Danıştay 10. Dairesi’nden çıkan karar ve siyasi iradenin hemen ardından gerekli düzenlemeyi içeren kararnamesi, “Egemenlik Milletindir” ilkesinin en açık tezahürüdür.”

     10 Temmuz 2020'de Danıştay'ın aldığı kararla 1934 bakanlar kurulu kararı iptal edilmiş ve Ayasofya asli hüviyetine dönüştürülmüştür.

     Osman Yüksel Serdengeçti, Necip Fazıl gibi mütefekkirler zamanında çok mücadele verdiler, yazılar yazdılar. Yazdıkları yazılar neticesinde hapis dahi yattılar.

     Ayasofya’yı ibadete açmak Menderes, Türkeş, Erbakan ve Özal’ın hayaliydi. İktidar da oldular fakat statükoyu ve esaret zincirini kırıp muktedir olamadılar.

     Kutlu vazife Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a nasip oldu. İktidara her türlü desteği veren Devlet Bahçeli kutlu vazifede pay sahibidir. Bu davada pay sahibi olan herkesten Allah razı olsun.

***

     Ayasofya bizim için sadece bir cami değil, İstanbul'un ve fethin en önemli sembolüdür. Ayasofya yeniden ibadete açılmadığı müddetçe de bizim bağımsızlık mücadelemiz henüz hedefine ermemiş ve bitmemiş demektir. Ayasofya bugünden itibaren fiilen camidir. Çok şükür “Tam Bağımsız Türkiye” hedefine nail olduk.

     “Tanrı uludur, Tanrı uludur!” garabetinden başörtüsü yasağına kadar ne günlerden geçtik. Bu necip millet o günleri inşallah bir daha yaşamaz.

***

     Ayasofya'da ezan sesi, azınlıkları ve azanları ürkütüyor!

     Azınlıkları anlarım da azanlara ne demeli?

     Yok efendim kilise olarak inşa edilen mabette namaz mı olurmuş?  

     Yok efendim müze olarak kalmalıymış.

     Yok efendim batı bunun acısını bizden çıkartırmış.

     Geçin bunları geçin!

     Ayasofya, Hakkın Batıla, Hilal'in Haç'a galibiyetinin simgesidir.

     Ayasofya; Sultan Fatih'in ebediyen cami olmak üzere özel vakfiyesidir ve bizlere kutsal emanetidir.

     Ayasofya; Anadolu'nun ve İstanbul'un İslamlaştığının ve Müslüman Türk’e artık vatan olduğunun abideleşmiş ifadesidir.

     Ayasofya; geçmişimize ve Milli özümüze bağlılığımızın ve gerçekten bağımsız olup olmadığımızın bir göstergesidir.

     Bundan böyle bir daha Ayasofya’da ezanın dinmemesi, beş vakit namazın kesintiye uğramaması temennisiyle hepinize hayırlı cumalar dilerim. Cumamız mübarek olsun.