Alanya’da siyaset ve iş dünyasının iki önemli ismi, 2026 yılına girerken yayımladıkları mesajlarla hem geçtiğimiz yılın muhasebesini yaptı hem de yeni yıla dair beklentilerini paylaştı.
ALPER ARIKAN: "MÜCADELEMİZ MİLLİ KİMLİĞİMİZ İÇİN"
Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Alper Arıkan, mesajında daha çok toplumsal sorunlara ve milli değerlere vurgu yaptı.
- Ekonomik Eleştiriler: 2025 yılının hayat pahalılığı, işsizlik ve yönetim zafiyetleriyle geçtiğini belirterek, Türk milletinin alın terinin değersizleştiğini ifade etti.
- Sığınmacı Sorunu: Sığınmacı ve kaçak sorununa karşı "dik duruş" sergilediklerini, bunun bir siyasi tercihten öte tarihsel bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
- 2026 Temennisi: Yeni yılda liyakat, adalet ve hukuk egemenliğinin yeniden tesis edildiği; gençlerin gelecek kaygısı taşımadığı bir Türkiye diledi.
- Kapanış: "Ne mutlu Türk’üm diyene!" sözleriyle milli birlik mesajı verdi.
ERAY ERDEM: "ORTAK AKIL VE DAYANIŞMA"
Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem’in mesajında ise ekonomi, üretim ve birliktelik ruhu ön plandaydı.
- Ekonomik Kararlılık: Küresel ve ulusal zorluklara rağmen Alanya iş dünyasının üretim ve istihdamı koruma azminin takdire şayan olduğunu belirtti.
- İstikrar Vurgusu: 2026 yılının iş dünyası için daha istikrarlı ve verimli geçmesini temenni etti.
- Birliktelik Mesajı: Alanya’nın ekonomik potansiyelini ileriye taşımak için "dayanışma kültürü" ve "ortak akıl" ile hareket edilmesi gerektiğini savundu.
- Kapanış: Tüm üyelerin ve Alanya halkının yeni yılını sağlık, barış ve bereket dilekleriyle kutladı.




