Antalya’nın doğu ilçeleri bu gece saatlerinden itibaren şiddetli hava olaylarının etkisi altına giriyor. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, 30 Aralık Salı saat 21.00’den itibaren başlayacak olan yağışların, Çarşamba akşamına kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.
KİMLER RİSK ALTINDA?
Özellikle Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde yaşayan vatandaşların en üst düzeyde tedbirli olması isteniyor.
BEKLENEN TEHLİKELER
- Kıyı Şeridi: Şiddetli sağanak, yıldırım düşmesi, ani sel ve özellikle kıyı kesimlerde hortum riski.
- Yüksek Kesimler (1500m+): Yoğun kar yağışı, buzlanma ve ulaşımda aksamalar.
Yetkililer, su baskınlarına ve fırtınaya karşı vatandaşları uyarırken; sürücülerin özellikle yüksek rakımlı geçitlerde zincir ve gerekli ekipman olmadan trafiğe çıkmaması gerektiğini vurguladı. Uyarı 31 Aralık Çarşamba günü saat 18.00’e kadar geçerliliğini koruyacak.




