Çavuşoğlu tepki gösterdi, Kaymakam Ürkmezer el attı Çavuşoğlu tepki gösterdi, Kaymakam Ürkmezer el attı

Hatırlanacağı üzere, Aralık 2023'te Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya-Alanya Otoyolu ihalesinin Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye verildiğini duyurmuştu. Projenin Serik Kavşağı'ndan başlayıp Konaklı'nın kuzeyinde sona ereceği, toplam uzunluğunun 122 kilometre olacağı ve 8 tünel, 19 viyadük içereceği belirtilmişti.

Ancak projenin başlangıcına ilişkin herhangi bir gelişme olmaması ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni projelerin bekletilmesi talimatı sonrası, Antalya-Alanya Otoyolu'nun da bu durumdan etkilenip etkilenmeyeceği merak konusu.

Ayrıca, Alanya-Sarıveliler Taşkent Yolu olarak da bilinen ve Akdeniz'den İç Anadolu'ya en kestirme ve güvenli yol güzergahı olarak lanse edilen yolda da Mahmutlar-Sapahkan tünelleri arasında herhangi bir çalışma yapılmaması dikkat çekiyor.

Bölge halkı, Antalya-Alanya Otoyolu ve Alanya-Sarıveliler Taşkent Yolu'nda gecikmelerin nedenini ve projelerin ne zaman tamamlanacağını merak ediyor. Yetkililerden bu konuda açıklama yapılması bekleniyor.