Antalya Barmenler Birliği’nin organizasyonuyla, Noxinn Deluxe Hotel ev sahipliğinde gerçekleşecek büyük yarışma öncesinde online elemeler sona erdi. Türkiye’nin farklı illerinden 760 barmenin başvurduğu yarışmada, ilk aşamayı geçen 18 finalist 5 Ekim’de Alanya’da hünerlerini sergileyecek.
Elemelerin ardından dereceye giren isimler için Noxinn Deluxe’te özel bir ödül töreni düzenlendi. Noxinn Deluxe Hotel Genel Müdür Yardımcısı Habip Çabuk, yarışmanın eğitim yönünü öne çıkararak şunları söyledi:
“Bizim için en kıymetli tarafı, yıllardır barlarımızda yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin bu atmosferi canlı olarak deneyimlemesi. Onların ufkunu açmak, kariyer yolculuklarında hedeflerini büyütmelerine vesile olmak istiyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Eray Erdem ve Genel Müdürümüz Selim İğdirli de her fırsatta gençlere destek vererek Alanya turizmine katkı sunuyor.”
Çabuk, ayrıca 5 Ekim’de yurtiçi ve yurtdışından ünlü mixologların Alanya’da olacağını belirterek, bunun hem öğrenciler hem de sektördeki profesyonel barmenler için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.
Bu yıl yarışmanın en dikkat çekici yönlerinden biri ise Alanya’nın tropik meyvelerinden ilham alınarak hazırlanan özel kokteyller olacak. Bölgenin zengin tarımsal ürünlerinin kullanıldığı bu tariflerin, otel bar menülerinde yeni trendlerin kapısını aralaması bekleniyor.