Müttefik miyiz, stratejik ortak mıyız? 

     Hamimiz mi, patronumuz mu?

     Dostumuz mu, düşmanımız mı?

     Sahi, Amerika bizim neyimiz olur?

     Gelmiş geçmiş bütün hükümetlerimizin ve dahi tüm politikacılarımızın, basınımızın, akademisyenlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın bu vahşi, bu medeniyetsiz ve zorba ülkenin yaptıklarını; "biliyorum ama söyleyemem, korkarım" diyemedikleri için geveleyip durdukları "Amerika stratejik ortağımız" veya "Amerika stratejik müttefikimiz" sözcüklerine fena takıntılıyım son yıllarda.

     Bir yetkilinin çıkıp da "ne ortaklığı ne müttefikliği, Amerika bizim için en büyük tehdittir" demesini hep bekledim.

     Amerika’nın ne halt olduğunu ne dolaplar çevirdiğini Sarı Çizmeli Mehmet Ağa bile biliyor ama bunu dillendirmek, kamuoyu ile paylaşmak gerekiyor. Hem de en üst perdeden.

     Ülkemizde geçmişte gerçekleşen darbelerin arkasındaki gücün Amerika olduğunu, on yılda bir darbe yaptırarak gelişen demokrasimizi, ekonomimizi budadığını açık açık dillendirecek bir hükümet bir devlet adamı bekledim durdum yıllardır.

     Defalarca suçüstü yakalamamıza rağmen neden suçunu yüzüne vuramıyoruz? Amerika’dan çok mu korkuyoruz?

     Ülkemin birlik ve bütünlüğünü hedef alan, asker sivil, kadın çocuk demeden terör estiren vahşi, eli kanlı PKK terör örgütünü koruyup kollayan ABD değil mi?

     Güneydoğudaki şehirlerimizde hendekler kazıp vatanımızdan parça kopartmaya yeltenen, güney sınırlarımızda terör devleti kurmaya çalışan, PYD-YPG terör örgütlerini besleyip palazlandıran ABD değil mi?

     “FETÖ’nün, DAEŞ'in, DHKPC'nin El Kaide'nin, Boko Haram'ın ve adını bildiğimiz, bilmediğimiz bilumum terör örgütlerinin arkasında ABD var, bunlar bunlar da belgesi” diyecek bir hükümeti, cesur devlet adamlarını bekledim durdum.

     “Hain ve alçak 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin arkasında Amerika sen varsın, bunlar da belgesi” diyecek devlet adamlarını, STK’ları medyayı bir umut hala bekliyorum.

     Yok mu güzelim ülkemde hepimizin malumu olan hakikatleri dile getirecek cesur devlet adamları, yürekli medya?

     Dünya kamuoyuna alenen, direk olarak, dolaysız bir şekilde "dünya üzerinde nerde karmaşa, terör, tedhiş, talan, darbe, halk ayaklanması adı altında isyan, savaş, soykırım ve insanlık için bilumum kötülük ne varsa arkasında pis, barbar ve vahşi ülke, Amerika vardır" deyip belgeleriyle ifşa edecek, "Amerika bizim ne stratejik ortağımızdır ne de stratejik müttefikimizdir. Amerika bizim için en büyük tehdittir" diyebilecek ve ülkemin bekası için buna göre davranış sergileyecek cesur politikacılarımızı, medyamızı, sivil toplum kuruluşlarımızı bir umutla hala bekliyorum.