Hükümet pandemi yasaklarını kaldırdı, tedbirleri gevşetti. İnsanlar salgın yokmuşçasına, salgın bitmişçesine davranmaya başladı.

     Durumu galiba yanlış anladık, salgın daha bitmedi, devam ediyor. Hem de hız kesmeden devam ediyor. Her gün bin civarında yeni vaka ekleniyor.

     Salgın nedeniyle durma noktasına gelen ekonomik çarkın bir şekilde dönmesi gerekiyordu. Yasaklar bu sebeple kaldırıldı, tedbirler gevşetildi. Salgın tehlikesi azalmadı halâ devam ediyor.

     Corona virüse dair tablo günlük olarak açıklanıyor. Tablolar salgının bitmediğini, devam ettiğini gösteriyor.

     Yetkililer; “Virüs var, salgın var, herkes risk grubunda, kendini düşünmüyorsan aileni düşün sevdiklerini düşün, maske tak, sosyal mesafeye riayet et” diyor, dinleyen kim?

     Hem Konya’nın Sesi Gazetesi’ne hem de Gazete Alanya’ya yazdığımdan dolayı bu iki şehirde de gündemi yakından takip ediyorum. İki şehirde de cadde ve sokaklar, çarşı pazarlar, kafeler, piknik alanları eski haline döndü. Gencinde ihtiyarında sosyal mesafe hak getire. Konya, hasta sayısında en hızlı artış gösteren illerin başında geliyor.

     Haziran’dan beri yazlıktayım. Buralarda iğne atsan yere düşmez. Plajlar, kafeler, alışveriş merkezleri tıklım tıklım dolu. Maske takan yok denecek kadar az.

     Maske mi, o da ne?

     Sanırsınız ki virüse karşı efsunlu. Uyarsan kimi, hangi birini uyaracaksın.

     Elbette esnaf, zanaatkar, turizmci iş yapacak, çiftçi ekip biçecek, sanayici üretecek, işçi çalışacak, herkes işine gücüne bakacak fakat kimse tedbiri elden bırakmayacak.

     Salgın bitene kadar tedbirleri yaşam biçimi haline getireceğiz. İstenen çok bir şey değil.

     Sosyal alanlara ve sosyal mesafeye dikkat edeceğiz. Şahsi temizliğe daha çok riayet edeceğiz. Beşerî münasebetlerde daha mesafeli olacağız. Eş dostla tokalaşma, sarılma gibi durumları asgariye indireceğiz.

     Sözün özü maskeni tak, sosyal mesafeye uy. Hepsi bu kadar.

     Virüs aramızda kol geziyor aman dikkat edelim, gerekmedikçe dışarı çıkmayalım, çıkarsak da maskemizi takalım, sosyal mesafeye uyalım. Bu illet salgını ancak bu şekilde bertaraf edebiliriz.

     Bütün dünya ile birlikte ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. “Umarım insanoğlu bu salgından gereken dersleri çıkartır” diyeceğim ama durum hiç öyle görünmüyor.

     Allah sonumuzu hayır eyleye. Hepinize sağlıklı günler dilerim.