Maç iki takımında arzulu futbolu ile başladı. Karşılıklı gelişen ataklar sonunda 34.dakika da kazanılan penaltıyı gole çeviren Falcao Galatasaray’ı 1-0 üstünlüğe taşıdı. Geriye düşmesine rağmen oyundan düşmeyen Alanyaspor 43. dakikada golcüsü Babacar’ın harika frikik golü ile beraberliği sağladı. 45+1 dakikada Etebo ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Galatasaray’ı soyunma odasına 10 kişi gönderdi.

Maçın ikinci yarısı oyun üstünlüğünü ele alan Alanyaspor etkili oynamasına rağmen galibiyet golünü 90+4. dakikada Davidson’un ayağından kazandı. Maçta başka gol olmayınca Alanyaspor lider olarak gittiği zorlu Galatasaray deplasmanından 3 puan alarak evine liderliğini koruyarak döndü.

Dünkü maça baktığımızda Alanyaspor’un Galatasaray’ı yenmek için geldiğini gördük. Sahanın tamamını iyi kullanmaya çalışan ve bunda da başarılı olan Alanyaspor’un galibiyeti elde etmesi kaçınılmaz oldu. Alanyaspor’da, yetenekli oyuncuların hem bireysel, hem de takım oyununu doğru oynamaları galibiyeti elde etmelerinde önemli bir etkendi.

Takım performanslarına baktığımızda da Alanyaspor’un bu maçı hak ettiğini görüyoruz. Alanyaspor, topa sahip olma yüzdesine göre yüksek miktarda pozisyon elde etti. Rakiplerinden topu sık çaldılar. Duran toplarda pozisyon yaratmada etkili oldular. Ortadan saldırıp, topla oynama oranlarına göre yüksek miktarda şut çektiler.

Galatasaray’ın ise belirgin güçlü yönünü göremedik. Hem topu sık kaptırdılar, hem de agresiftiler. Ortadan ve uzun toplarla etkili olmaya çalıştılar.

Alanyaspor’un 22 gol girişimine karşı, Galatasaray’ın sadece 7 gol girişimi vardı. Alanyasporun gol girişimlerinden 14 tanesi akıcı oyundan, 8 tanesi duran toplardan oldu. Galatasaray’ın gol girişimleri ise 3 açık oyundan, 2 duran toptan, 1 kontra ataktan, 1 tanede penaltıdandı.

Alanyaspor lige çıktığından beri göze hoş gelen futbolunu bu sene de üstüne koyarak sürdürüyor. Ligin ilk 5 haftasında 13 golle ligin hem en golcü, hem de çift haneli gol sayısına 10 gol atan Göztepe ile geçmiş durumdalar. Alanyaspor sadece gol atmakta ligin en iyisi değil gol yemede de en pintisi. Konyaspor ile beraber kalesinde gördüğü 2 golle, ligin en az gol yiyen takımından biri. Bu da bize Alanyaspor’un hücumsal zenginliğinin yanında defansını da sağlama alarak bir takımın nasıl olması gerektiğini gösteriyor.

Alanyaspor, kendisi için değerli oyuncularından 5 tanesini transfer döneminde kaybetti. Yerlerine ise getirdikleri gidenleri aratmadığı gibi şimdiye kadar gösterdikleri performansla taraftarlarına derin bir oh çektirdi. Bu transfer başarısında kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu ve ekibinin katkısı unutulmamalı. Önceden söylediğim gibi Alanyaspor bir zamanların Gençlerbirliği takımı gibi, iyi futbolcuları getirip parlatarak diğer kulüplere pazarlayarak kendi yağı ile kavrulacak gibi görünüyor. Takımın bu başarısında elbette futbolcuların paralarının da zamanında ödenmesi önemli bir yer tutuyor. Bu da yönetimin başarı hanesine yazıyor.

Alanyaspor lige çıktığından beri en keyifli futbol oynayan takımlardan birisi. Her sezon Alanyaspor'a farklı takımlar keyif anlamında eșlik ediyorlar.

Büyük takımların bile her sezon en az 8-9 maçı kötü olurken, Alanyaspor'un her sezon seyir zevki kötü maç sayısı en fazla 4-5 maç oluyor.

Șampiyonluk șarkıları için çok erken ama Alanyaspor'un lige çıktığından bugüne kadar gösterdiği bașarı parmak ısırtmaya devam ediyor.

Uzun ayaklı ligin ilk 5 maçı ile Alanya üstüne koyarak oynamaya devam ediyor.

Umudum bu bașarıyı sezon sonuna kadar götürüp ligi bitirebileceği en iyi yerde bitirmesi yönünde.

Artık İstanbul takımlarının lig hakimiyeti tamamen sona ermeli ve yeni șampiyonlar çıkmalı.

Bu șampiyonlardan biride umarım ALANYASPOR olur...