Yağmurlu havada su ile kaplı saha da maç başladı. Maçın 3. dakikasında deplasmanda oynayan Ankaragücü, Alanyaspor kalesine ilk gelişende Joseph Martin Paintsil’in ayağından bulduğu şok golle deplasmanda 1-0 öne geçti.

Beraberlik için yüklenen Alanyaspor 28. dakikada orta sahada kaptırdığı topu yine aynı oyuncunun ayağından kalesinde ikinci gol olarak görünce bir anda 2-0 yenik duruma düştü.

Maçtan kopmayan Alanyaspor 37. dakikada Salih Uçan’ın ayağından bulduğu golle durumu 2-1’e getirdi.

İki takımın çabaları sonucu değiştirmeye yetmeyince ilk yarı konuk takım Ankaragücü’nün 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya inanılmaz bir baskı ile başlayan Alanyaspor 54. dakikada Bakasetas’ın golü ile skoru 2-2’ye taşıda.

Ataklarını sürdüren Alanyaspor maçın 62. dakikasında Babacar’ın golü ile skoru 3-2 olarak lehine çevirdi.

Golün şokunu çabuk atlatan Ankaragücü, Fatih’in kendi kalesine attığı golle skoru 3-3 yaptı.

Golden sonra rakip kalede inanılmaz baskı kuran Alanyaspor maçın 79. dakikasında sol beki Moubandje’nin ayağından bulduğu golle skoru 4-3’e getirdi.

Bu golden sonra iki takımında çabaları skoru değiştirmeye yetmedi. Karşılıklı gol yağmurunu 4-3 Alanyaspor kazandı ve ilk yarıyı beşinci sırada bitirdi.

Öncelikle su ile kaplı sahada böylesine üst düzey futbol şöleni veren iki takımı da kutlamak gerekir. İki takımda kazanmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiler.

Alanyaspor, topa sahip olma yüzdesine göre yüksek miktarda pozisyon yarattı. Kanatlardan ve duran toplardan pozisyon yaratmakta etkili oldular. Bitiricilikte etkiliydiler. Oyunu rakip sahaya yıktılar. Ortadan saldırdılar. Topla oynamada etkili olup, orta açmada etkili oldular. Zayıf yönleri ise çok fazla bireysel hata yaptılar. Sıklıkla pas hatası yaptılar.

Ankaragücü, topa sahip olma yüzdesine göre yüksek miktarda pozisyon yarattı. Kanatlardan pozisyon yaratmakta etkili oldular. Bitiricilikte oldukça güçlüydüler. Ortadan saldırdılar. Topla oynama yüzdesine göre yüksek miktarda şut çektiler. Uzun topları tercih ettiler. Zayıf yönleri ise çok serttiler. Topu sık kaptırdılar. Tehlikeli noktalarda faul yapıp frikik verdiler.

Alanyaspor maç boyunca rakip kaleye 24 şut çekti. Kalesine ise 10 şut çekilmesine izin verdi.

Topun durmasına ve hızına oyuncuların değil suyun hakim olduğu bir sahada futbol oynamak gerçekten zordur. Bu sahada iyi futbol oynamak için emek veren futbolcuları kutlamak gerekir. Hele birde böylesine bol gollü bir maç izlettirdikleri için kocaman alkışı hak ediyorlar.

Unutmamak gerekiyor ki, ligin ikinci yarısı ara vermeden 29 Ocak’ta tekrar başlayacak. Alanyaspor ikinci yarının ilk maçını 30 Ocak’ta, saat 16.00’da evinde Sivasspor ile yapacak. Yine yoğum maç trafiği içinde geçecek ikinci yarıda Alanyaspor’a başarılar diliyorum.