Alanya Bilim ve Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) ev sahipliği yaptığı müzik öğretmeni Halil Çalışkan yönetimindeki Şelpercussion ritim orkestrası ve Balıkesir Kepsut 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu Müzik Öğretmeni Nuri Dağdelen liderliğindeki aynı zamanda 2016 Yılının Yetenek Sizsiniz Türkiye Şampiyonu olan ‘Hayatın Ritmini Yakala’ ritim orkestrası, Alanya Rotary Kulübü ve Kepsut Belediyesi'nin desteğiyle unutulmaz bir konser verdi. Alanya Kültür Merkezi’ndeki (AKM) konser Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları çerçevesinde, kültürel kaynaşma ve müzik aracılığıyla toplumsal mesajlar vermek amacıyla düzenlendi.

MÜZİĞİN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Alanya Belediye Tiyatrosu’ndan yeni oyun Alanya Belediye Tiyatrosu’ndan yeni oyun

Konser, farklı bölgelerden gelen iki kardeş okulun öğrencileri arasında bir kültür kaynaşması sağlamanın yanı sıra, giderek artan teknoloji bağımlılığına karşı müziğin birleştirici ve iyileştirici gücüne dikkat çekmek için düzenlendi. Ayrıca, Alanya Rotary Kulübü'nün ‘Evde de Yapabilirim Projesi’ kapsamında serebral palsi (beyin felci) teşhisi almış çocuklara yönelik olarak hayat standartlarını iyileştirecek, kas gelişimine destek olacak medikal malzemelerin dağıtımına da katkıda bulunuldu. Konser öncesi misafir gruplar Alanya Müzesi'ni ziyaret ederek şehrin tarihi mirası hakkında bilgi aldı. Ayrıca, teleferikle yapılan turda da Alanya'nın büyüleyici manzarasını kuşbakışı izleme fırsatı buldular. Gün sonunda konser veren iki grup sahne performanslarıyla izleyicileri ritim ve enerjileriyle büyüledi. Konserin sonunda iki grupta dakikalarca süren ayakta alkışlandı.

TEKRAR BİR ARAYA GELECEKLER

Müzik öğretmenleri, konserin ardından yaptıkları açıklamada, gelecek etkinliklerde bu iki grubun yeniden bir araya gelme umudunu dile getirdi. Ayrıca, Alanya halkının gösterdiği misafirperverlik ve ilgi için teşekkür ettiler.