Son dönemlerde yaşanan fahiş kira artışları, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalarda yüzde 20 artışa yol açtı. Adalet Bakanlığı, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuğu zorunlu hale getirme adımı atarken, uzmanlar da mülk sahibi baskısıyla karşılaşan kiracıların yasal olarak koruyucu haklara sahip olduğuna dikkat çekti.

ESKİ KİRACILARINA FİYATI ARTTIRMAK İSTENİYOR
 

Alanya’da mülk sahipleri ile kiracılar arasında son dönemde yaşanan en büyük anlaşmazlık kira artışı. Fahiş oranlarda artan kiralar nedeniyle ev sahipleri de eski kiracılarına fiyatı arttırmaları ya da evden çıkmaları için baskı yapıyor. Ev sahiplerinin Yüksek kira baskısı uyguladığı kiracılar, soluğu mahkemelerde almaya başladı. Kimi kiracılar haklarını bilirken bazıları ise ne yapacağını bilmiyor. Kiracıların ev sahiplerinin yaptığı hukuksuzluklara karşı yapmaları gereken tek şey dava açarak hem zamanı uzatmak hem de istenilen haksız kira bedeline son vermek.

Mahalle yollarında bakım onarım sürüyor Mahalle yollarında bakım onarım sürüyor

YALANCI MÜLK SAHİBİNE 1 YILLIK KİRA BEDELİ CEZASI

Öte yandan “Mülk sahipleri, ‘oğlum, kızım, babam, annem gelecek’ gerekçesiyle kiracıyı mülkünden çıkarmak isterse bunu belgelemelidir. Alanya’nın ünlü hukukçusu aynı zamanda da gayrimenkul keşif ve bilirkişi Uzmanı olan Av. Hüsnü Kasap konu ile yaptığı açıklamada ‘’Sözle gerekçe olmaz. Kira kontratı dolmuşsa, mülk sahibi gerekçesini belgelerse, tahliye ettirebilir. Ancak bu sebeplerle kiracıyı evden çıkaran ev sahibi 3 sene boyunca evi üçüncü bir kişiye kiraya veremez. Aksi takdirde, çıkarttığı kiracıya bir yıllık kira bedelini (tazminat) ödemekle yükümlüdür.” dedi.