Alanya’da esnaf kredi kooperatiflerinin limiti meslek gruplarına göre değişkenlik gösterse de üst limit 650 bin lira olarak belirlendi. Alınan bilgilere göre kredi faiz oranı yüzde 22.50 olarak güncellenecek. Bu durum Alanya esnafı tarafından memnuniyetle karşılanırken, esnafın 2023 yılının Ocak ayından Kasım ayına kadar toplamda kullandığı kredi miktarı da belli oldu. İlçede esnaf toplamda 1 milyar 398 milyon TL kredi kullandı.

‘TURİZM ESNAFI DAHA ÇOK KULLANIYOR’

Alanya’da Çocuk Festivali coşkuyla başladı Alanya’da Çocuk Festivali coşkuyla başladı

Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Velittin Yenialp ise, “Bütün esnaflarımız kredi kullanıyor. Ama turizm esnafı ağrılıkta kullanıyor. Çünkü Alanya’ya nitelikli turist gelmediği için turizm esnafı krediye daha fazla yükleniyor. 2023 yılının ocak ayından bu yana 480 milyon TL kullanıldı” ifadelerine yer verdi.

‘7 ESNAFIMIZA 545 MİLYON YATIRIM KREDİSİ VERİLDİ’

Alanya Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Darı, “Ocak ayından bu yana 914 esnafımıza 343 milyon 85 bin 600 TL kredi verildi. Öte yandan yatırım kredisi kısmında da 6 esnafımıza iş yeri edinme 1 esnafımıza sıfır araç alımı yatırım kredisi sağlandı. Toplam 7 kişiye 7 milyon 545 bin TL kredi verildi. Yatırım kredisinde üst limit 1 buçuk milyon lira” dedi.

‘ŞOFÖRLER ODASI KULLANILAN KREDİ MİKTARI: 575 MİLYON LİRA’

Alanya ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Akkaya “Bir meslek grubuna indirgeme yapamıyoruz, hepsi kullanıyor. 2023 yılının Kasım ayına kadar toplam kullanılan kredi miktarı ise 575 milyon lira” ifadelerini kullandı.